fbpx
A hvg.hu és jellemező hozzászólások.

Újraindul a kommentelés a hvg.hu-n

Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu felelős szerkesztője jelentette be, hogy a március elején felfüggesztett hozzászólási lehetőséget feloldják, nem csak a hvg.hu-n, de a hvg360-on is.

A szerkesztő azt írja, azért szüneteltették átmenetileg a kommentelés lehetőségét, mert a megannyi értékes, az írások témájához kapcsolódó, valós közéleti kérdéseket érintő hozzászólás mellett megjelenő személyeskedő, rágalmazó bejegyzések túlságosan is gyakorivá váltak.

„A HVG-nél hiszünk a gondolat szabadságában, úgy gondoljuk, mindenkinek joga van véleményét képviselni, a sértő, offenzív, olykor a jogszerűség határát súroló bejegyzések elharapódzása azonban kárt okoz a kommenteket író, illetve azokat olvasó közösségnek, és oldalainknak is”

– írta Nagy, aki azt is hozzátette, hogy a megvizsgált opciók között ott volt az is, hogy végleg lezárják a kommentelés lehetőségét a felületeiken.

A kommentelést tehát mától ismét engedélyezik a cikkeik „nagy részénél”.

Egyúttal elkészült a HVG új kommentelési- és moderálási szabályzata is, és a lap arra kéri olvasóit, legyenek partnereik abban, hogy a kommentelés civilizált hangneme megmaradjon, úgy írjanak témákról, cikkekről, más hozzászólókról, amit maguk is elfogadhatónak éreznének, ha róluk lenne szó.

Mint azt a Media1 korábban megírta, a közmédia a YouTube-videóihoz való hozzászólás lehetőségét szüntette meg, ők azonban nem szolgáltak magyarázattal a történtekre, amikor ennek okáról kérdeztük az MTVA sajtóosztályát.

Pár nap különbséggel két magyar hírportál is megszüntette a kommentelés lehetőségét

Magyarok a tulajdonosai a HVG Kiadó hollandiai bejegyzésű anyavállalatának – félrevezető információk a Fidesz-közeli sajtóban

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A hvg.hu és jellemező hozzászólások. Fotó: Media1-montázs.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások