fbpx
A ChatGPT magyarázkodása az adatszivárgásról.

Adatszivárgás történt a ChatGPT-n

Az OpenAI kiadott egy közleményt, amely szerint a ChatGPT mesterséges intelligencia alapú szolgáltatás múlt hétfői átmeneti leállása következtében a felhasználók egy kis százalékának kiszivároghattak a fizetési adatai. Ha előfizetett a ChatGPT Plus-ra, akkor ez önt is érintheti.

„A ChatGPT hétfői lekapcsolása előtti órákban egyes felhasználók láthatták másik aktív felhasználók kereszt- és vezetéknevét, e-mail címét, fizetési címét, a bankkártya utolsó négy számjegyét és lejárati dátumát. A teljes kártyaszámok azonban egyetlen pillanatban sem kerültek nyilvánosságra”

– közölte pénteken az OpenAI, a ChatGPT chatbotot üzemeltető vállalat, mely március 20-án, hétfőn Csendes-óceáni nyári idő szerint hajnali 1 és 10 óra között szándékosan offline állapotba hozta a ChatGPT-t, hogy kijavítson egy hibát a rendszerben – írja a Cybernews hírére hivatkozva a portfolio.hu.

Az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman a ChatGPT nyílt forráskódú könyvtárában talált hibát „jelentős problémaként” írta le a javítás után közzétett tweetjében.

Az eredeti tweetben Altman kifejtette, hogy

„a felhasználók egy kis százaléka láthatta más felhasználók beszélgetési előzményeinek címeit. Szörnyen érezzük magunkat emiatt.”

Most a vállalat elárulta, hogy a kilencórás szünet alatt, amíg a ChatGPT a hiba kijavítása miatt nem működött, a ChatGPT Plus felhasználók körülbelül 1,2 százalékának fizetési adatait más felhasználók is láthatták.

A legutóbbi statisztikák szerint a Plusra nagyjából 1 millión fizethettek elő. Az OpenAI közölte, hogy felvette a kapcsolatot az érintettekkel.

A ChatGPT Plus egy havi 20 dolláros kísérleti előfizetési csomag, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy feloldják a platform több funkcióját is, amelyek az új GPT-4 nyelvi modellen futnak.

Érdemes megnézni a borítóképben lévő, a ChatGPT chatrobottal folytatott párbeszédet is: a szürreális párbeszéd oka, hogy a chatrobotot még korábban tanították meg, így nem tud a saját adatszivárgási incidenséről, gyakorlatilag letagadja azt.

Nincsenek tisztában a felhasználók a ChatGPT kiberbiztonsági kockázataival

Óriási változásokat hoz a mesterséges intelligencia a reklám- és filmiparba – interjú Hidvégi Zoltánnal, az Umbrella alapítójával

Betiltotta Kína a ChatGPT-t, mert elárulja, hogy népirtás zajlik az ujgur tartományban

37 millió ember adatai szivárogtak ki a T-Mobile-tól

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A ChatGPT magyarázkodása az adatszivárgásról. Fotó: képernyőmentés, chat.openai.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások