fbpx
Lenín Artieda ecuadori televíziós újságíró.

Robbanószerkezetet küldtek két tévés újságírónak az Ecuavisa televízióhoz

Robbanószerkezetekkel ellátott elektronikus eszközöket tartalmazó borítékokat küldtek két ecuadori televízió újságíróinak, egyikük megsérült – közölte hétfőn a latin-amerikai ország főügyésze.

A hatóságok tájékoztatása szerint egy „részleges” robbanás történt az Ecuavisa televíziónál, amelynek székhelye Ecuador második legnagyobb városában, a hárommillió lakosú Guayaquilben található. A robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor Lenín Artieda az elektronikus eszközt számítógépéhez csatlakoztatta. Az újságíró könnyebb sérüléseket szenvedett – idézi az MTI-t a 444.

Xavier Chango, az országos helyszínelői hivatal vezetője szerint a robbanást katonai típusú robbanószer okozta, amely ugyanakkor nagyon kis kapszulákba volt rejtve. A rendőrség ellenőrzött körülmények között felrobbantott egy másik ilyen készüléket, amelyet a szintén Guayaquilben található TC Televisión hírszerkesztőségének címeztek.

Chango közölte, hogy a fővárosban, Quitóban két bejelentés is érkezett helyi hírügynökségektől. Az ecuadori kormány a történtek kapcsán hangsúlyozta, hogy meg fogja védeni a véleménynyilvánítás szabadságát az országban.

Az állásfoglalás megvetendőnek nevezte az újságírók, illetve a véleménynyilvánítás szabadságával élők megfélemlítését, és kiemelte, hogy a törvény teljes erejével kell fellépni az ilyen próbálkozások ellen. Guillermo Lasso elnök a történtekért az egymással rivalizáló bűnszervezetek keltette erőszakot vádolta.

12 évre börtönbe kerül a legismertebb belarusz híroldal főszerkesztője és vezérigazgatója

Magyar kormányzati bombás plakáttal a háta mögött dolgozik egy ukrán újságíró

„Hiányzik az elszámoltatás és a reform Máltán Daphne Caruana Galizia újságírónő meggyilkolásának ügyében”

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Lenín Artieda ecuadori televíziós újságíró. Forrás: YouTube.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások