fbpx
Zaklatás

Zaklatások áldozatainak segítő oldalt indít a Szemlélek

A készítők hangsúlyozzák, ők nem tudják megoldani a problémákat, de tudnak javaslatokat tenni azoknak, akik gyógyulni akarnak.

Annyi „lelki sebzettségről” szóló beszámolót kapott a Szemlélek magazin, hogy úgy döntöttek, áldozatsegítő oldalt indítanak, amelyen elérhetőséggel együtt mutatják be, „milyen úton indulhatnak el a gyógyulás felé a lelki sebeket hordozók.”

A közlemény hangsúlyozza, hogy ők nem vállalkozhatnak az esetek megoldására, de a kommunikációs szolgálaton keresztül válaszolnak kérdésekre és jelzésekre.

„Az egyházi személyek által elkövetett visszaélésekre utaló levelek feladóit következetesen arra bátorítottuk – és ezt tesszük a jövőben is –, hogy forduljanak a hivatalos bejelentő felületeken keresztül az ilyen esetek kivizsgálását végző szervezetekhez. Kérjük a média világában tevékenykedő kollégáinkat, fogadják megértéssel, hogy ezekről a jelzésekről nem tartjuk helyesnek semmilyen részlet megosztását!”

– írják.

Az épp újraformálódott oldal podcastot is szentel a témának: a Társalgó névre hallgató műsorban egy olyan egyházi személy lesz a vendég, aki részt vett az egyházi visszaélések kivizsgálásában, és a hazai egyházi gyermekvédelmi rendszer fejlesztésében.

Az új oldal a szemlelek.net/help címen érhető el.

Közös műsorral jelentkezik a Spirit FM és a Szemlélek

Hodász András bejelentette, feltámad a Szemlélek és ő is aktívan részt vesz a munkájában

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: Geralt / Pixabay
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások