fbpx
youtube

Kilenc év után lemondott a YouTube vezérigazgatója

Susan Wojcicki 2005 óta dolgozott a videómegosztónál és 2014 óta volt vezérigazgató.

Susan Wojcicki, a YouTube vezérigazgatója kilenc év után lemondott a világ legnagyobb online videóplatformjának éléről – írja a The Guardian.

Wojcicki csütörtökön jelentette be a lemondását egy blogbejegyzésben. Az 54 éves leköszönő vezérigazgató korábban a Google hirdetésekért felelős vezető alelnöke volt, 2014-ben lett a YouTube vezérigazgatója, ahol a 2005-ös indulás óta dolgozott.

„Ma, közel 25 év után úgy döntöttem, hogy visszalépek a YouTube vezetőjeként betöltött szerepemtől, és új fejezetet nyitok, a családomra, az egészségemre és a személyes projektjeimre összpontosítok”

– áll a bejegyzésben.

A YouTube tavaly 9 milliárd dolláros reklámbevételt ért el, a hirdetési bevételek azonban a tavalyi év utolsó hat hónapjában 5 százalékkal csökkentek az előző évhez képest, ami az első komolyabb visszaesés 2017 óta.

Már rövid videókkal is lehet pénzt keresni YouTube-on

A YouTube új vezetője a jelenlegi termékigazgató, Neal Mohan lesz, és átmenetileg Wojcicki is a cégnél marad, hogy segítse az átadást. Sundar Pichai vezérigazgatóval arról állapodtak meg, hogy tanácsadóként a Google-nél marad.

Ellopták Rubint Réka YouTube-fiókját

Megszólalt Fiala János, miért porszívozta fel édesapja hamvait a Kelj fel Jancsi adásában

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Fotó: stock / depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások