fbpx
Fiala János, az ATV és a Spirit FM volt műsorvezetője

Megszólalt Fiala János, miért porszívozta fel édesapja hamvait a Kelj fel Jancsi adásában

A műsorvezető azt is elmondta, hogy mire készül édesanyja földi maradványaival.

Mint arról a 444 nyomán a Media1 is beszámolt, Fiala János meglehetősen szokatlan, bizarr módját választotta annak, hogy megemlékezzen halott édesapjáról: a Kelj fel Jancsi című, YouTube-műsorban ugyanis egy morzsaporszívóval felporszívózta az édesapja kiszóródó hamvait.

Az adásban történtekről itt érhető el egy videó.

Élő adásban porszívózta fel az apja hamvait Fiala János

A téma kapcsán most a naphire.hu elérte a műsorvezetőt, aki a rövid interjúban arról beszélt, hogy a szülei annak idején elhamvasztatták magukat, majd Fiala a haláluk óta az urnáikat különböző helyeken tartotta a lakásban, de úgy gondolta, hogy mivel az apja a napokban, február 12-én lett volna 100 éves, a 100. születésnapján megválik tőle. Fialát az vezérelte, hogy egyszer ő is meg fog halni és nem kívánja másra bízni a feladatot. Majd ezt elmesélte a műsorában.

A portál rákérdezett arra is, hogy miért az Uzsoki kórháznál vált meg a földi maradványoktól, mire Fiala így felelt:

„Lehetséges, hogy szabályellenes volt, én ebbe nem gondoltam bele. A helyzet az, hogy két különböző helyen: az egyik az egy magánügy, a másikat azt elmondtam. Az apám az Uzsokiban volt a 2-es belnek a főorvosa, nagyon hosszú időn keresztül. S mint ahogy az apám is a munkáján keresztül definiálta magát, akár a fia, aki én vagyok, úgy gondoltam, hogy az Uzsoki kórháznak a főbejáratánál fogom a legtöbbet az autóból kiszórni, ami megmaradt. Ami meg a YouTube-videóban látható, az nem más, hogy miután az urnát bevittem a stúdióba, valami maradt még ebből az izéből [mármint Fiala János édesapjának hamvaiból és/vagy az azt tartalmazó, előzőleg egy fúróval felnyitott urnából – a szerk.]. Valószínűleg volt egy diszkrét bája annak, hogy miután halvány gőzöm nincs, hogy egy ilyen urnát hogy lehet felnyitni, ennek következtében fúróval fúrtam meg, miután késsel nem lehet, baltával meg nem szerettem volna, és bemutattam a stúdióban, hogy hogyan fúrtam meg. Az adásban szereplő morzsaporszívó pedig arra vonatkozott, hogy akár otthon, de ott a stúdióban is előfordulhatott, hogy valami kiszóródott belőle, s miután nem gondoltam, hogy ezzel ott másokat feszélyeznék, ezen a módon tüntettem el.”

Fiala János hozzátette:

„valójában amióta a médiában vagyok, mindig az volt hozzám leginkább való, amikor azt tettem, amihez kedvem volt és amivel ki tudtam fejezni valamit. Nem a műsorban szórtam szét az apám hamvait. Tudtam, hogy mi a fontos és mi a fontostalan. De miután a Kelj fel Jancsi rólam szól, ezért elmeséltem ma reggel élő adásban, hogy mit csináltam vasárnap.”

A műsorvezető a portálnak elmesélte azt is, hogy a hamvak mostanáig otthon hol az ágyneműtartóban voltak, hol a beépített szekrényben, egymás mellett, és most váltak először külön. A naphire.hu interjúja végül azzal zárult, hogy Fiala János igennel felelt arra, hogy édesanyja hamvaival is hasonló tervei vannak-e, mint az édesapjával:

„Igen. Ő 2027. szeptember 22-én lenne 100 éves, és ha én akkor még élek, akkor hasonló módon fogok megválni tőle. De még nem tudom a helyszínt.”

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Fiala János (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások