fbpx
medencetisztitó

Szkimmerrel a tiszta vízért (x)

Amikor valami miatt nem tudsz haladni, dugóba kerülsz vagy bezárul egy ajtó, egy lehetőség, akkor bizony elég sok mindentől el lehetsz zárva. Ha mondjuk teát főzöl és hagyományos teaszűrőt használsz ehhez, akkor a szűrő megakadályozza a tealevelek áthaladását, és csak az aromás és finom, tiszta ital marad hátra. Semmi zavaró és kellemetlen apró levéldarab nem tudja így elrontani majd a kellemes ízélményt. A medencében is ezt a módszert alkalmazhatod, ha egy szkimmerrel kapod el a vízbe kerülő szennyezőanyagokat.

Hogy ne okozzanak gondot a kerti hulladékok

A Medence Óriás szkimmer kínálata igen széles, érdemes körülnézni a webáruházban. Ez a maga nemében egyszerű, de annál nagyszerűbb szűrőeszköz lényegében ugyanazt végzi el, amit a teaszűrő vagy akár a nagyobb tésztaszűrő is: nem engedi át azokat az anyagokat, amelyekre az adott helyen nincs szükség. A tea esetében a tealeveleket, a medence esetében pedig a kerti hulladékokat: a virágdarabokat, a leveleket vagy a kisebb-nagyobb rovarokat sem.

Ezek pedig nagy valószínűséggel bele fognak valahogy jutni a kültéri medencébe a medence környezetéből. Főképp abban az esetben, ha az nincs letakarva például medencetakaró fóliával, vagy a kerítésen vagy a medence fölött nincs árnyékoló-, vagy más néven belátásgátló háló.

Kapd el, amilyen hamar csak tudod!

A durva, mechanikus előtisztítást elvégző szkimmerrel tehát elkaphatod a vízbe jutott, nem túl apró szennyeződéseket. Ezzel pedig esélyt sem adsz arra, hogy azok a vízben nagy galibát okozhassanak. Ha a levelek például megszívhatják magukat vízzel, akkor bizony leereszkednek a medence aljára, ahol a bomlási-rothadási folyamatok igen hamar beindulhatnak. Ehhez a folyamathoz pedig mikroorganizmusokra, azaz baktériumokra és gombákra van szükség. Az eredmény nem túl kellemes: rossz szagú és zavaros, nyálkás lesz a medence vize, ami se nem szép, se nem kellemes. Emellett pedig az egészségre is veszélyt jelent.

Hatékonyabbá teszi az egész medencetisztítási folyamatot

A szkimmer a vízforgató rendszerrel együtt működik csak hatékonyan. A vízforgató biztosítja ugyanis a folyamatos vízáramlást a medencében, így tudja majd a szkimmer, ez a szennyezőanyag lefölöző rendszer hatékonyan csapdába ejteni a vízbe került koszokat. A szűrőberendezésbe sem jutnak majd be a szkimmer miatt a nagyobb szennyezőanyagok, amivel meg lehet így gátolni magának a szűrőberendezésnek az eltömődését is. A szűrőközeget – a papírbetétet vagy a homokot – sem kell majd gyakran cserélni.

Kapható már a medence falához rögzíthető szkimmer. Ezt közvetlenül a vízfelszínen alkalmazhatod. A papírszűrős változattal már a közepesen apró, finomabb anyagokat is ki tudod szűrni. A beépített szkimmer pedig a medencegépészeti szerelési sor első eleme.

Ha kültéri medencéd van, soha ne hanyagold el a vízkezelési folyamatot, végezd rendszeresen és helyesen. Ennek fontos eleme a szkimmer, ez a remek előszűrő eszköz, amely sok gondot levesz a válladról.

(x) hurdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások