fbpx
Az MTK Ifi BL-kerete az Ajax elleni mérkőzésre készül.

A Sport2-n lesz látható az MTK – Ajax BL-meccs

Soha nem fordult még elő korábban, hogy egy magyar korosztályos együttes tavasszal is szerepeljen az ifjúsági Bajnokok Ligájában, 2023-ban azonban az MTK ott van a sorozat legjobb 24 csapata között. Az utánpótlás-nevelésről híres Ajax elleni, nyolcaddöntőért vívott mérkőzést élőben közvetíti a Sport2 – tudta meg a Media1 a csatornától.

Az MTK U19-es csapata történelmi tettet hajtott végre az ifjúsági Bajnokok Ligájában (BL) azzal, hogy a lett Jelgava és az izraeli Ashdod együttesét legyőzve a sorozat tavaszi szakaszába jutott, ahol a rájátszásban a világhírű Ajax lesz az ellenfele. A két együttes egy mérkőzést játszik, aki nyer a Hidegkuti Nándor Stadionban, az továbbjut a nyolcaddöntőbe.

A 2013-ban indult ifi BL lebonyolítása szerint a 32 BL-induló ificsapatai ugyanúgy csoportmeccseket vívnak, ahogyan a felnőtt mezőny is. Innen a csoportelsők automatikusan a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a csoportkörrel párhuzamosan futó, de egyenes kieséses rendszerben zajló bajnoki ágról kapnak ellenfelet. Itt az UEFA koefficiensranglistája alapján a 32 legjobb szövetség U19-es bajnokai játszanak két kört. Erről az ágról érkezett az MTK, míg az Ajax a Liverpool mögött, de a Rangerst és a Napolit megelőzve végzett az A-csoport második helyén.

A továbbjutó a nyolcaddöntőben a Liverpool, Manchester City, Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid, PSG, Milan és Sporting nyolcasból kaphat ellenfelet.

Az MTK Budapest a 2019-20-as és 2021-22-es szezon után harmadik alkalommal indul az ifi BL-ben, előbb az első kör, majd a második jelentette a végállomást. Az Ajax utánpótlása világhírű, az egész világra kiterjedő megfigyelő-hálózata van, nem meglepő, hogy bivalyerős korosztályos csapatai vannak, amelyeket több nemzet játékosai alkotnak. Az ifi BL indulása óta az amszterdamiak rendszerint a csoportkörös ágról vágnak neki a szériának, és a legjobb eredményt a 2019-20-as szezonban érték el, amikor elődöntőig jutottak.

A történelmi MTK Budapest – Ajax mérkőzést február 8-án, szerda este a Sport2 közvetíti, a kommentátor Petur András lesz, míg a Sport TV stúdiójában Faragó Richard Hrutka János társaságában elemzi a látottakat.

Új amerikai sportjogokat vásárolt a Network4

Megvan, kiké a következő négy olimpia közvetítési joga

Fontos bejelentést tett a Sport TV a Spanyol Kupa közvetítései kapcsán

Még két évig a Network4-nél marad a NASCAR

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Az MTK Ifi BL-kerete az Ajax elleni mérkőzésre készül. Fotó: az MTK Budapest Facebook-oldala.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások