fbpx
Az ingatlan.com kezdőlapja.

Megszüntette az eljárást a GVH az ingatlan.com ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta a vizsgálatot az ingatlan.com üzemeltetőivel szemben, mert nem bizonyosodott be a versenyfelügyeleti eljárás megindításakor feltételezett jogsértés.

A versenyhatóság 2022 februárjában közleményben tudatta a sajtóval, hogy eljárást indított az egyik legnagyobb hazai ingatlanhirdetési portált üzemeltető Ingatlan.com Zrt.-vel szemben, a portál hirdetés-kiemelési rendszerének vizsgálatára.

A rendszer magánhirdetői egy speciális kreditrendszer alapján juthattak előresoroláshoz a weboldal megjelenítési sorrendjében, a GVH pedig az előzetes vizsgálat alapján azt valószínűsítette, hogy az üzemeltető elhallgatja ennek lényeges jellemzőit a fogyasztók elől.

A részletes eljárás során azonban a versenyhatóság megállapította, hogy a szóban forgó, ügyindításkor hiányolt információk – vagyis az előresorolás kreditrendszerét érintő működési részletek – nem minősültek egyértelműen jelentősnek a fogyasztói döntéshozatal során. A portál magánhirdetőit így nem érte sérelem, mivel egyéb információkból megkapták az ügyleti döntéseikhez elegendő tájékoztatást a hirdetéseik rangsoráról.

A hatóság Versenytanácsa ennek megfelelően úgy döntött, hogy megszünteti az egy éve húzódó eljárást.

GVH-vizsgálat indul az ingatlan.com üzemeltetőjével szemben

Versenyhivatali elnök a Vodafone felvásárlásról: Az összefonódás is lehet közérdek

50 millió forintos bírságot kapott az eMAG a Gazdasági Versenyhivataltól – Frissítés: reagált az internetes áruház a hírre

GVH: Terjednek a „sötét mintázatú” módszerek az e-kereskedelemben

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Az ingatlan.com kezdőlapja.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások