fbpx
ventilátor

Az ipari ventilátor felhasználási területei (x)

Építkezési munkálatoknál gyakran van szükség ipari ventilátorra a száradási folyamatok meggyorsítása végett, vagy a helyiség portalanítása, átszellőztetése céljából. Azonban nemcsak az építőipar hasznosítja ezeket a készülékeket, hanem az élelmiszeripari, a mezőgazdasági vagy az ipari termelő vállalatoknak is szüksége lehet rá.

Mire jó az ipari ventilátor?

Az ipari ventilátor a nagy teljesítményével válik alkalmassá az ipari célú felhasználásra, hiszen akár erősen telített levegő tisztítására is képes. Nagy mennyiségű por, forgács hulladék, textilszál vagy egyéb – a levegőbe került – szennyezőanyag mozgathatóvá válik a segítségével. A Trotec – LPV ipari ventilátorai széleskörűen felhasználhatók.

A radiális ventilátorok felhasználása

A radiális ventilátorok – magas teljesítményükkel – sokoldalú felhasználást tesznek lehetővé. Ha egy helyiségben gyorsan kell megoldani a légcserét, el kell szívni a keletkező füstöt, gázokat, gőzöket, a radiális ventilátorok kiválóan alkalmasak erre. Egy autófényező műhelyben a keletkező gőzök és gázok elszívására, egy nagyüzemi konyhán a páraelszívásra, egy gyártócsarnokban a gépek hűtésére egyaránt alkalmazhatod az ipari ventilátorokat.

Ipari ventilátor a háztartásokban

A Trotec TFV 30 S ventilátor akár 2300 m³ levegőt is meg tud mozgatni óránként. A speciálisan kialakított levegőkimeneti nyílása révén egyaránt alkalmas falszárításra és padló vagy szőnyegszárításra, hiszen optimálisan oszlatja el a levegőt a talaj közelében is. A polietilénből készült ház masszív, ugyanakkor könnyen mozgatható. Ha szőnyeget szeretnél vele szárítani, nagy előnyt jelent, hogy bár gyorsan megszárítja, mégsem fog felhullámosodni, mert az anyagszálak nem nyúlnak meg. Egy építkezés vagy beázás, esetleg vízkár esetén a radiális ventilátorok jó szolgálatot tesznek a száradási folyamatok meggyorsításával, mérsékelve ezáltal a károkat. Ily módon ezek a ventilátorok nemcsak az iparban, hanem esetenként akár a háztartásokban is jó szolgálatot tehetnek.

Extra teljesítményű dobventilátor

Ha a cégednek extra nagy teljesítményű ventilátorra van szüksége valamilyen szellőztetési feladatra, a Trotec-LPV webáruházában ilyen készüléket is találhatsz. A Trotec TTW 35000 S dobventilátor magas légcserélési rátájú készülék, amely óránként 32.400 m³ levegő megmozgatására képes. A készülék maximális rotor fordulatszáma 850 fordulat percenként, így nagy csarnokokban, raktárhelyiségekben oldhatod meg vele a légcserélési feladatot. Akár színházakban, filmforgatásokon vagy fotózásoknál is használható szélgépként, ha erre van szükség, hiszen több dőlésszögben üzemeltethető, illetve masszív kialakítása és kerekei révén könnyen mozgatható.

Láthatod hát, milyen sok célra fel lehet használni ezeket a nagyszerű eszközöket, neked melyik célra jönne jól egy ipari ventilátor?

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások