fbpx
WhatsApp Messenger

Korlátozott internettel is használható lesz a WhatsApp

A Meta az iráni helyzetre reagálva engedélyezi a proxy szerverek használatát a jövőben.

Proxy szerverek használatát engedélyezi a WhatsApp, amivel elkerülhetik a világ több diktatúrájában is előállt helyzetet: a szerverek segítségével akkor is lehet használni az üzenetküldő szolgáltatást, ha az országban lekapcsolják a mobilinternetet – írja a BBC.

A WhatsApp mögött álló Meta kifejezetten az iráni helyzetre reagál: a cég álláspontja szerint az országban a mobilnet blokkolásával semmibe vették az emberi jogokat, és elvágták az embereket a sürgős segítségtől.

A cég kifejezetten kéri az emberektől, hogy önként ajánljanak fel proxykat a szabad kommunikáció érdekében, és útmutatót is mellékeltek ennek beállításához.

„A proxyn keresztüli csatlakozás ugyanazt a magasszintű magánszférát és biztonságot tartja fenn, mint amit a WhatsApp is garantál”

– írták.

A WhatsApp szerint nem igaz, hogy bele akar nézni a titkosított beszélgetésekbe

A cég ezen felül megígérte, hogy az üzeneteket végpontok közti titkosítás védi (korábban épp nekik volt hasonlóból problémájuk), ráadásul mivel a proxyszerverek a felhasználók kéréseit más szerverekhez továbbítják, a cenzúrát is kikerülhetik.

Gigabírságot kapott a WhatsApp a GDPR szabályozás megsértéséért

Egy BBC-nek nyilatkozó szakértő kiemelte, hogy ez a lépés tényleg komoly segítséget adhat azoknak, akik az iránihoz hasonló helyzetben kerültek, hiszen megtarthatják a kapcsolatot a világgal, és az internet cenzúrázatlan részéről is tájékozódhatnak.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások