fbpx
Stöckert Gábor, telex

A Telex újságírója és az IT Business volt tulajdonosa is díjat kapott a Neumann Társaságtól

Stöckert Gábor és Sziebig Andrea is elismerést kapott a november 10-én tartott díjátadón.

A Neumann Társaság (NJSZT) a SZTAKI nagytanácstermében megrendezett szokásos éves konferenciáján adta át tizenhat kiemelkedő hazai informatikus szakembernek az érdemeik elismeréséül járó plaketteket és emlékérmeket. Többek közt a a 2010-ben elhunyt informatikai újságíró, Kovács Attila nevét viselő díjat is, amit  az IVSZ-szel és az Informatika a Társadalomért Egyesülettel közösen osztottak ki a legkiemelkedőbbnek vélt informatikai újságíróknak – áll a társaság a Media1-hez eljuttatott pénteki közleményében.

A Kovács Attila-díjat idén a Telex újságírója, Stöckert Gábor vette át, akinek az indoklás szerint „színvonalas, alapos cikkei az IT területén túlmenő témákat is érintenek, ugyanakkor az informatikai örökség iránti elkötelezettsége és szerkesztői tevékenysége is ezer szállal kötik az informatikai területhez.” Az újságíró jelenleg Norvégiában él, ami egyben megmagyarázza azt is, miért nem látható a díjátadón készült fényképen.

neumann társaság díjátadó kovács attila-díj
A Neumann Társaság díjátadója

Idén egy Informatikai Újságírói Életműdíj kiadásáról is döntött a zsűri, amellyel Sziebig Andrea, az IT-Business szaklap korábbi főszerkesztőjének és volt tulajdonosának több éves munkáját ismerték el. A programtervező matematikus végzettségű szakember 1990-től vesz részt az IT médiavilágban, az Alaplapnál, majd a Computerworld hetilap főszerkesztőjeként, ezt követően hozta létre az IT Business magazint. Utóbbitól egyébként egy évvel ezelőtt megvált, amiről ITT írtunk.

Főszerkesztőt vált az IT Business: Sziebig Andrea alapító leköszön a posztról

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Stöckert Gábor / Telex
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások