fbpx
A Pesti TV utolsó pillanata a lekapcsolás előtt.

Megbírságolta a Médiatanács a Pesti TV-t, az Alpha Rádiót és az Egerszeg Rádiót

Bár már megszűnt a Pesti TV lineáris adása, a megszűnésük előtti egyik jogsértésük nem marad büntetlenül, annál is inkább, hiszen a kifogásolt tartalmuk a weben jelenleg is elérhető.

Bejelentés alapján indított vizsgálatot az NMHH Médiatanácsa a Pesti TV tavaly december 22-én sugárzott műsora ellen – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteki, a Media1-nek megküldött közleményében. A bejelentőnek a Pesti Galeri című műsorral kapcsolatban volt panasza, konkrétan a Gulyás Márton és a Partizán Magyarországra is elhozta a transznemű karácsonyt című résszel.

„A testület az emberi méltóság megsértése és a kirekesztésre alkalmas tartalom közzététele szempontjából is vizsgálta a műsorban elhangzottakat. A vizsgálat megállapította, hogy a kérdéses tartalom mindkét szempontból jogsértő volt, ezért a testület összesen 400 ezer forint bírságot szabott ki a Pesti TV médiaszolgáltatójára.  Bár a Pesti TV médiaszolgáltatásként július 10-én megszűnt, a kifogásolt tartalom a pestisracok.hu állandó megnevezésű lekérhető médiaszolgáltatáson azóta is elérhető”

– írja az NMHH, hozzátéve, hogy a szolgáltatót a jogsértésről tájékoztató közlemény közzétételére is kötelezték.

 

Már nem Huth Gergely a PestiSrácok ügyvezetője és tulajdonosa

Rádiók is kaptak büntetést

A Médiatanács azt is megállapította, hogy a székesfehérvári Alpha Rádió, valamint az Egerszeg Rádió nem teljesítette – többek között – a szöveges tartalomra, a helyi közélettel foglalkozó, valamint a közszolgálati célokat szolgáló műsorok arányára tett vállalását, illetve az Alpha Rádió médiaszolgáltatója emellett a megrendelő megnevezése nélkül tett közzé társadalmi célú reklámokat. A Médiatanács mindkét médiaszolgáltatót megbírságolta, de azt nem közölte az NMHH, hogy mekkora összeget kell kifizetnie ezen médiaszolgáltatóknak.

Átlagosan 3 millió forint jutalomra számíthatnak a médiahatóság emberei, az NMHH a gazdasági válsághelyzet dacára ezt nem érzi aggályosnak

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások