fbpx
Gyenesei Leila, a TV4 Galileo c. műsorának műsorvezetője

Ismert olimpikon veszi át Árpa Attilától a visszatérő Galileo című tévéműsort

Friss részekkel hamarosan újra látható lesz a ProSieben népszerű tudományos szórakoztató műsorformátumának magyar adaptációja a Network4 egyik tévécsatornáján. Már az is eldőlt, hogy egy ismert magyar világbajnok és olimpikon, Gyenesei Leila lesz a műsorvezető a korábbi műsorvezető, Árpa Attila után, sőt a Media1 információi szerint már dolgoznak a műsoron.

A Galileo című tévéműsor eredeti változata több mint két évtizede, 1998 óta látható Németországban nagy sikerrel, és a gyártója egy ideje más médiaszolgáltatók számára is értékesíti. A Network4 csoport is így jutott hozzá a műsorhoz, amelyet már régebben, 2020-tól is képernyőre tűzőtt a TV4 csatornán, méghozzá az ismert magyar celeb, Árpa Attila volt a műsorvezetője.

A műsor, melynek szlogenje „A világ kérdez, a Galileo válaszol!” volt, ugyan egy idő után eltűnt a képernyőről, de Borsány-Gyenes András, a Network4 (Digital Media and Communications) tulajdonosa és vezérigazgatója a legjelentősebb magyarországi tévés konferencia, a Big Picture közönsége előtt a múlt héten említést tett arról, hogy hamarosan visszahozzák a Galileót a magyar piacra.

Borsány-Gyenes András, a Network4 vezérigazatója és tulajdonosa a Big Picture konferencián Budapesten 2022 októberében
Borsány-Gyenes András, a Network4 vezérigazatója és tulajdonosa a Big Picture konferencián Budapesten 2022 októberében. Fotó: Szalay Dániel / Media1 (mobiltelefonos felvétel)

A műsornak, mely egy szórakoztató tudományos magazin, új műsorvezetője is lesz, méghozzá Gyenesei Leila, aki mint csapatvilágbajnok magyar öttusázó, öttusában és sífutásban olimpikonként is ismert.

A Media1 azt is megtudta, hogy a Galileo magyar stábja már hozzá is látott a műsorgyártáshoz, és a produkció 2023 első negyedévében kerül majd képernyőre, méghozzá várhatóan a korábbi sugárzáshoz hasonlóan ismét a TV4 tévécsatornán. Borítóképünkön már Gyenesei Leila látszik mint a Galileo műsorvezetője.

Frissítés: hírünk megjelenése után néhány további fotót is sikerült szereznünk a forgatásról.

 

A Galileo a természettudományok, a gasztronómia, az utazások és az emberi történek körül forog, izgalmas, érdekes témák, rekordok bemutatásával. A könnyed, szórakoztató riportok mellett  komoly, olykor megrázó témákat is bemutat a világ minden tájáról.

A Network4 csatornacsaládja
A Network4 csatornacsaládja. Fotó: Szalay Dániel / Media1 / mobiltelefonos felvétel

Mással is készül a Network4

A Network4 vezérigazgatójának a tévés konferencián elhangzó szavaiból egyébként az is kiderült, hogy az FBI: International című sorozattal, a Vera, a megszállott a nyomozó című krimivel, a Kisvárosi gyilkosságok című misztikus fikcióval, a Brokenwood titkai című fikcióval, karácsonyi filmcsokorral és több más tartalommal is készültek a következő időszakra. Emellett egyre több sport tartalom érhető el a Network4 különböző tévécsatornáin, melyek száma az idén tovább nőtt.

Új tévécsatornát indít, Premier League és Ligue1 jogokat szerzett és külföldön terjeszkedik a Network4 – exkluzív interjú Borsány-Gyenes Andrással, a tévétársaság elnökével (Media1, 2022.07.18)

Ha kíváncsi, hogy a Big Picture konferencián milyen más fontosabb bejelentések hangzottak még el a különböző magyarországi tévécsatornák jelenlévő képviselőitől, itt érheti el a Media1 írásait. Épp ma tettük közzé a Nielsen Közönségmérés friss adatait is arról, hogyan alakult a magyarok tévénézési kedve az elmúlt időszakban és milyen jellegű műsorokat fogyasztott a közönség leginkább a Magyarországon elérhető kínálatból.

Nőtt a magyarok televíziós hírműsorok iránti igénye a Nielsen Közönségmérés adatai szerint

Indul Benyó Rita és Báthory Róbert új oknyomozó műsora, a Szabadon

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Gyenesei Leila, a Galileo című, hamarosan képernyőre kerülő műsor műsorvezetőjeként.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások