fbpx
A Compact TV Mű vagy műtárgy című műsorának plakátja.

Szabó Simonnal és Kováts Dáviddal indít videósorozatot a Compact TV – előzetes is érkezett

A Mű vagy műtárgy című széria első része szeptember 25-én, vasárnaptól lesz látható.

Egy saját festményét szeretné eladni Szabó Simon színész-rendező; a képeket egy Londonban dolgozó galeristának, Kováts Dávidnak mutatta meg először, hogy ő döntse el, mennyit ér a műtárgy – vázolta az új műsorának kiindulópontját a Compact TV.

A Media1-hez eljuttatott közleményben kifejtették: a Mű vagy műtárgy egy animációkkal színesített képzőművészeti roadtrip lesz különböző állomásokkal, amelyben a képzőművészet kulisszái mögé engednek betekintést.

Az epizódokban Szabó és Kováts meglátogatják a vidéken élő buddhista művészt, aki milliókért ad el képet külföldön; elmennek egy nagy múzeumba és egy kis galériába; kiderül, mi az az NFT és hogy lehet belőle pénzt keresni; lehet-e bolhapiacon igazi kincsekre bukkanni; és hogy művészet-e a street art.

A 8 részes, hetente jelentkező sorozat első része szeptember 25-én, vasárnap lesz elérhető a Compact TV YouTube-csatornáján. A szériáról egy előzetest is kaptunk:

A sorozat szakértője és társműsorvezetője, Kováts Dávid 2020 decemberében, a pandémia alatt nyitotta meg a David Kovats Galleryt, a saját galériáját Londonban. 1982-ben született Budapesten – az óvodában készített rajzait nem a szüleinek vitte haza, hanem édesapja üzletében 2 forintért árulta őket. A kétezres években Budapesten működtetett galériát, ahol nemzetközi művészeket mutatott be a magyar közönségnek.

Később Londonba költözött, és a Sotheby’s iskolájában szerzett diplomát. Előbb gyakornokként, majd munkatársként dolgozott a világhírű árverezőházban. Testvérével, Kováts Nórival megalapították a Dobossy Aukciósházat, majd a már említett londoni galériát is, melyben főként a nemzetközi műkereskedelemben hagyományosan mellőzött mai magyar és kelet-európai kortárs művészeket kívánja megismertetni a világgal – írta a Compact TV.

A műsor médiapartnere a Forbes.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Compact TV.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások