fbpx
szorongó ember

Kérdések és válaszok az aranyér kapcsán (x)

Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Az aranyér ma már népbetegségnek számít, sokan azonban még maguknak sem merik bevallani, hogy ebben szenvednek, s orvoshoz sem akarnak elmenni. Rengeteg tévhit és ellentmondásos információ kering az aranyerességről a neten, ezért most összegyűjtöttük a tényeket: kérdés-felelet formájában lehet elolvasni a legfontosabb tudnivalókat.

Mi az aranyér?

Az aranyér egy érhálózat a végbél belső falán, mely mindenkiben megtalálható. Funkciója a gázok és az önkéntelen székelés visszatartása. Valójában nagyon hasznos része a testünknek.

Mi az aranyérbetegség?

Aranyérbetegségnek vagy aranyerességnek nevezik azt, amikor az említett ér vérrel telítődik, megduzzad, pang, nem tud megfelelően működni. Gyakran jár fájdalmas tünetekkel. Hétköznapi nyelven ekkor mondjuk, hogy aranyerünk van.

Hová fordulhatunk a tünetek megjelenésekor?

Az aranyeresség gyógyításával a proktológusok foglalkoznak. Leginkább magánrendelőket keresnek fel a betegek, mert itt biztosan megnyugtató körülmények között fogadják őket. A Dr. Bánfalvi Aranyér Központ rendelőiben az aranyér kezelése egyénre szabott módon történik, ezért ők már többször is elnyerték az “Év magánrendelője” címet.

Hogyan zajlik egy vizsgálat?

Mivel a tünetek a végbél tájékán jelentkeznek, sokan kellemetlennek, kínosnak tartják a kivizsgálást, pedig ezt nem szabad halogatni. Egy jó orvos mindig nyugodt légkört teremt, s figyelmesen meghallgatja a pácienst. Ezt követően történik csak meg a részletes kivizsgálás, mely lehet fájdalommentes is, majd a diagnózis felállítása jön, végül pedig a gyógykezelés.

Milyen tünetei vannak az aranyérnek?

Valójában kétféle aranyér létezik: külső és belső. Mindegyiknek mások a jellemző tünetei. A betegek leggyakrabban a következő okokkal keresik fel az orvost: égő, viszkető érzés a végbél tájékán; lüktető fájdalom; véres, nyálkás széklet; hasmenés vagy székrekedés; duzzanat a végbél környékén; előrehaladottabb állapotban pedig a kikandikáló, nedvedző ér szokott problémát okozni. Azért is fontos a kivizsgáláson való részvétel, hogy kiderüljön, valóban aranyér okozza-e a tüneteket.

Mi okozhat aranyeret?

Az aranyérbetegség kialakulásának oka sok minden lehet, mindenkinél más. Leggyakrabban a túlsúly, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen ételek, italok fogyasztása, az ülőmunka vezethet a betegséghez, de ugyanígy a hormonális változások, a nehéz súlyok emelése és a stressz is hozzájárulhat az aranyerességhez.

Milyen kezelési módok vannak?

Ma már többféle kezelési mód is létezik: kenőcsök, kúpok, ülőfürdők, gyógyszerek is a rendelkezésre állnak a tünetek enyhítéséhez. Azonban ez sokszor nem elegendő, néha komolyabb beavatkozásra is szükség van. Érdemes tapasztalt proktológust felkeresni, aki ismeri a legmodernebb eljárásokat: például a lézeres műtétet vagy Barron-ligatúrát. Persze a legjobb módszer itt is a megelőzés: a sok mozgás, a rostdús táplálkozás és lelki béke.

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások