fbpx
Vadon János a Várfoglalók című műsor sajtótájékoztatóján.

Vadon Janival indul a Várfoglalók című műsor a Spektrumon

A tizenkét részes sorozatban Magyarország húsz kevésbé ismert várát fedezik fel.

Várfoglalók címmel tűzi képernyőre a Spektrum a vadonatúj saját gyártású sorozatát, amelyben Vadon János rádiós és televíziós műsorvezető vezetésével az ország több középkori várát is bemutatják – jelentette be az AMC Networks.

A szerdán bejelentett műsorban Vadon János Magyarország kevésbé ismert várait fogja bemutatni, Somlótól kezdve, Ónodon át egészen Boldogkőig, néhol a legendás Rockenbauer-túra, a Másfélmillió lépés Magyarországon ösvényein. Helyi szakértők, várbarátok, várkapitányok is megszólalnak a sorozatban, így a velük folytatott beszélgetések során feltárulnak a várakkal kapcsolatos tények és legendák, de számtalan máig magyarázatra váró rejtély is előkerül: titkos alagutakról, legendás vitézekről, vagy hogy mi köze i.sz. 121-ben vértanúhalált halt Szent Fausztinusnak II. Rákóczi Ferenchez.

Hazafiak és hazaárulók, pénzverők és pénzhamisítók történetei bontakoznak ki, de a Júdás-bölcső, a nagy somoskői vonatrablás, és a legrégebbi magyar harang titkaira is fény derül a Várfoglalók stábját követve. A sorozat összesen húsz erődítményt mutat be közelebbről.

Vadon János a Várfoglalók egyik részében.
Vadon János a Várfoglalók egyik részében. Fotó: Szabó Gábor / AMC Networks

Kiderül, milyen most Ozorai Pipó és felesége, Borbála vára, mely remek állapotban várja a látogatókat. A stáb ellátogat Tatára is, ahol az ország egyetlen vízi vára található, amelyet eredeti vizesárok rendszer övez, és Drégely vára is főszerepet kap, amelyért 1552-ben mindössze 146 magyar vitéz küzdött halálig a 12 ezres török túlerővel szemben. A Szondi György vezette maréknyi csapat végül három napos hősi küzdelem után elesett, de a várkapitány neve mai napig a török ellenes háborúk egyik legbátrabb vitézeként ismert. A stáb elutazott Borsod megye legfiatalabb várához, Szerencsre, de a Tatabánya melletti vadregényes Vitányvár romjaihoz is felmásztak a Vértes északi lejtőjén, ahol a romokat mára már szinte teljesen benőtte az erdő.

A sorozat premierje – dupla epizóddal – szeptember 18-án, vasárnap 16:00-kor lesz, az új részek pedig vasárnaponként 16:30-kor lesznek láthatóak.

A tizenkét részes sorozaton a Filmdzsungel Stúdió 16 fős stábja dolgozott. A Várfogalókról egy előzetest is kaptunk a tévétársaságtól:

A forgatás kulisszáit augusztusban Magyarósi Csaba mutatta be egy videójában:

Jön A híd: Magyarósi Csaba műsorvezetésével leforgatták az HBO Max első magyar gyártású reality-jét Romániában

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Vadon János a Várfoglalók című műsor sajtótájékoztatóján. Fotó: Szabó Gábor / AMC Networks
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások