fbpx
Al Ghaoui Hesna.

Új szerepkörben tér vissza Al Ghaoui Hesna

Al Ghaoui Hesna műsorvezetésével tér vissza a Várkert Bazár és a Mindennapi Pszichológia Magazin sorozata, a LélekMETSZET

A volt riporter az USA-ból hazatérve a szeptember 8-án induló beszélgetéssorozat házigazdája lesz. A talk-showkban a szakértők mellett egy-egy, a témában érdekelt híresség is részt vesz, hogy történeteiken keresztül közösen keressék a megoldásokat.

„A Berkeley egyetemen töltött év alatt elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy min múlhat az, hogy amíg valaki egy trauma hatására összeomlik, más képes a megélt tapasztalatokból olyan erőt meríteni, amely a későbbiekben pozitív irányba befolyásolja a mentális és a fizikai egészségét is. Pszichológusokat, terapeutákat, alvás- és agykutatókat hallgattam meg és rengeteg olyan traumatúlélővel beszéltem, akik az átélt tapasztalatok birtokában, valamilyen tekintetben gazdagabb, elégedettebb életet tudtak élni”

– mondta Hesna, hozzátéve:

„Előző könyvem, a Félj bátran is pozitív oldalról közelítette meg az alapvetően negatív érzelemként számon tartott félelmet. Abban azt jártam körbe, hogy miként tudjuk ezt az amúgy rendkívül hasznos és sok helyzetben teljesen természetes érzést, a félelmet a saját oldalunkra állítani. A jó hír az, hogy ezek a folyamatok tanulhatók, befolyásolhatók. Nem tagadom, hogy talán egy kicsit öngyógyító céllal is kezdtem ezeket a kutatásokat, hiszen sok olyan élményt éltem át, amelyekkel még nem néztem szembe. Ha mostanában megkérdezik, hogy mi a szakmám, akkor azt szoktam mondani, hogy már nem külföldről, hanem a tudomány és az emberek között tudósítok. A LélekMETSZETtől is azt remélem, hogy segít a tudományt közérthetővé tenni és hazavihető tanácsokkal szolgálhatunk a közönségnek”.

A LélekMETSZET szeptember 8-i előadása.
A LélekMETSZET szeptember 8-i előadása. Fotó: varkertbazar.hu

A Várkert Bazár és a Mindennapi Pszichológia Magazin sorozatában olyan témák kerülnek majd terítékre mint például a klímaszorongás – azt boncolgatva, hogy milyen pozitív lépéseket tehet az egyén az önsorsrontás helyett. Októberben az autizmus ezer arcáról beszélgetnek majd a szakértők, novemberben pedig a gyász és a veszteségeinkkel való együttélés kerül középpontba. A decemberi téma az evés örömeivel és bánataival lesz kapcsolatos.

A LélekMETSZET első előadása a „Klímaszorongás és öko-gyász” címet viseli, és szeptember 8-án, csütörtökön 19 órakor lesz – további részletek a Várkert Bazár honlapján olvashatók.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Al Ghaoui Hesna. Fotó: Astoria Agency.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások