fbpx
Gyertya, gyász, halál.

Elhunyt a Blikk alapító-főszerkesztője

Tőke Pétert életének 78. évében érte a halál.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Meghalt Tőke Péter – a hírt a Blikk közölte pénteken.

Felidézték: Ikerváron született 1945. január 1-jén, és 1994-ben alapította meg a Blikk napilapot, melynek 1994-1996-ig a főszerkesztőjeként is tevékenykedett.

Pályafutása során több regényt is kiadott, később pedig a Leleplező magazin főszerkesztője lett, melynek példányai eljutnak nagykövetségekre, Washingtonba a Congress Library-be, Moszkvába a Lomonoszov Egyetemre, de Berlinbe, Münchenbe, Párizsba és Londonba, Kijevbe, Izraelbe és az iráni Teheránba is.

A Wikipedia szerint emellett Tőke Péter tagja volt a Független Újságírók Szövetsége elnökségének, valamint a Hétfői Hírek főszerkesztőjeként is tevékenykedett, továbbá az 1988-ban indult Reform hetilap, hírmagazin alapító-főszerkesztője is volt.

Az újságíró egy tavalyi, a Hit Rádiónak adott interjúban beszélt a politikai bulvárról:

 

További hírek

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások