fbpx
News Corporation logó

Csaknem megduplázta a nyereségét Rupert Murdoch médiabirodalma

Rendkívül jó időszakot zárt a Rupert Murdoch nevével fémjelzett médiaóriás, a News Corp: közel duplájára nőtt a vállalat nyeresége egy év alatt, köszönhetően a digitális reklámokból és digitális előfizetésekből származó bevételek jelentős megugrásának.

A News Corp nyeresége meghaladta a 760 millió dollárt a 2021-2022-es pénzügyi évben – írja a brit The Guardian a vállalat legújabb pénzügyi jelentése alapján.

Az amerikai tőzsdén jegyzett cég a több mint száz ausztrál médiaterméket (például news.com.au) tulajdonló News Corp Australia tulajdonosa, de emellett számos amerikai és egyesült királyságbeli médium (például Fox, Sky News, The Wall Street Journal, the Sun, the Times, The New York Post, Marketwatch) is hozzá tartozik, valamint a HarperCollins könyvkiadó és a REA Group ingatlanhirdető cég többségi tulajdonosa. (A rendkívül szerteágazó teljes médiaportfóliót ide kattintva lehet áttekinteni.)

A médiavállalat nettó eredménye 95 százalékkal nőtt az előző évhez képest, míg a 2022 júniusával végződött év bevétele újabb rekordot, 10,4 milliárd dollárt ért el, ami 11 százalékos növekedésnek felel meg.

A kiváló eredményhez nagy mértékben járult hozzá a cég hírmédia részlege,  mely 217 millió dolláros profitnövekedést ért el a digitális hirdetési bevételek bővülésének és a rekord digitális előfizetői számnak köszönhetően.

A szép üzleti eredményekről beszámoló befektetői prezentációjában a vállalat kiemelte, hogy immáron hét éve megszakítás nélkül, két számjegyű növekedést ért el, amit felvásárlásokkal és digitális átalakulással ért el.

Külön is említést érdemel, hogy a The Wall Street Journal (WSJ) kiadója, a Dow Jones felvásárlása óta a legmagasabb bevételt érte el az elmúlt negyedévben, köszönhetően a rekord mértékben növekvő digitális előfizetéseknek és digitális hirdetési bevételeknek. A Dow Jones negyedik negyedévi nyereségessége 54 százalékkal 106 millió dollárra emelkedett, ami 30 százalékos éves növekedést jelent az év során. Az éves bevétele a kiadónak 433 millió dollár lett.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások