fbpx
vályogvakolat

Te mennyi időt töltesz az otthonod falai között? (x)

Aligha volt korábban olyan generáció, mint amilyen a mostani. Abból a szempontból biztosan másak a jelenkorban élő emberek, hogy soha egy másik korban sem töltöttek annyi időt a négy fal között, mint amennyit most.

Ennek ezer kiváltó oka lehet: egyre többen élnek lakásokban, egyre több időt töltünk az interneten, az íróasztalunk mellett, egyre kényelmesebben szeretjük eltölteni a pihenésre szánt időnket, amikor is tévézhetünk, filmezhetünk, sőt, az utóbbi években még egy pandémia is a saját otthonunk rabjává tett minket.

De vajon egészséges környezetet biztosít nekünk az otthonunk? A BIOKAY vályogvakolatok a vályogból készült anyagokról, valamint az egészséges otthonok ismérveiről beszélt nekünk. 

A vegyipar felemelkedése és bukása

A világ pusztítását szerették volna az országok mihamarabb felszámolni, így kezdték el fejleszteni a tömeggyártott építőanyagokat, amelyek rengeteg vegyi anyagot tartalmaztak, ellenben olcsó és elérhető forrást jelentettek a gyors építkezéshez.

Akkoriban a vályogra nem volt senkinek ideje, kapacitása, így jócskán vesztett a népszerűségéből, hiszen elsőre sokkal jobb változatnak bizonyult az olcsó és könnyen beszerezhető beton vagy tégla.

Aztán ahogy teltek az évek, és fejlődött az emberiség, úgy derült ki, hogy sok esetben az otthonunk az, ami megbetegít minket. A párolgó vegyi anyagok okozzák az úgynevezett “beteg ház szindrómát”, amely súlyos allergiás tünetekkel, asztmával, fulladással, fejfájással vagy éppen alvászavarokkal jelentkezik.

Ezt felismervén az emberek kezdenek egyre nagyobb hangsúlyt fektetni arra, hogy ismét az egészségesebb építőanyagokat használják fel otthonuk felépítéséhez, sőt, a felújításához is.

Az új generációs egészséges otthonok kora itt van!

Ma már szerencsére nem trendi figyelmen kívül hagyni az egészségügyi követelményeket vagy a környezetvédelmi előírásokat, így számos fejlett országban nyert újra teret a vályog, a tömeggyártott vályogtéglák.

A vályog előállítása során nincs szükség vegyi anyagra, újra és újra felhasználható, és olyan lakóklímát teremt az ott élők számára, amelynél egészségesebbet aligha lehetne elképzelni.

Ha tehát sokat tartózkodsz az otthonod falai között (ki nem?), akkor mindenképpen érdemes megfontolni a BIOKAY vályogvakolatok által kínált természetes építőanyagok adta lehetőséget.

Figyelj az egészségedre!

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az egészséges életmód kimerül abban, hogy rendszeresen mozgunk, változatosan táplálkozunk, és a legkevésbé jut az eszünkbe, hogy a saját otthonunk lehet éppen az, ami az egészségünkre tör. 

A különféle mesterségesen előállított építőanyagokból olyan vegyi anyagok párologhatnak ki, amelyek az egészségünket roncsolják alattomosan, így ha hosszabb ideje elhúzódó panaszok gyötörnek minket, érdemes az otthonunk falait és a szigetelését is górcső alá venni. Gondoltad volna?

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások