fbpx
Online hírportál egy okostelefon képernyőjén.

Így alakult a legnépszerűbb hazai portálok versenye júniusban

Megérkeztek a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) és az e.Gemius 2022. június havi, a leglátogatottabb magyar portálok látogatottságára vonatkozó adatai. Több változás is történt a toplistákon, és külön kitértek a nyaralással összefüggő tematikájú oldalak versenyére is.

A DKT napi átlagos egyedi látogatószám (real user / RU) alapján kialakított top10-es listáját ezúttal is a blikk.hu vezeti, míg a második helyre most az index.hu került, két helyet javítva májushoz képest. A dobogón harmadik helyezett az origo.hu lett. Negyedik helyen most a 24.hu végzett.

Az ötödik helyen az Időkép.hu oldala található, amely két helyet javított pozícióján – feltehetően nem függetlenül a nyár és a nyaralási lehetőségek beköszöntétől. A hatodik helyet az nlc.hu foglalja el, míg a hetedik helyen egy másik női oldal, a femina.hu áll. Nyolcadik a borsonline.hu. A tízes listát júniusban a promotions.hu és a ripost.hu zárta. Előbbiről érdemes megemlíteni, hogy egy hónap alatt négy helyezést sikerült javítania.

A top10 weboldal napi átlagos látogatottság alapján 2022 júniusban.
Fotó: DKT / Gemius

Kisebb helycserék a brand alapú listán

Ha nem site, hanem brand alapon állítjuk össze a napi átlagos látogatószámmal mért toplistát (ilyenkor belemérik a mobilapplikációt is), akkor azt láthatjuk, hogy az első két helyezett helyet cserélt.

A brand-listán az első helyen az Index áll, míg a másodikon a Blikk. Harmadik helyen mindkét listán az Origóval találkozhatunk. A negyedik-ötödik helyen ismét helycserét láthatunk: a weblapok listáján ötödik Időkép brandként már a negyedik helyen végzett, ezzel párhuzamosan az 24 foglalta el a brandlista ötödik helyét.

A hatodik-nyolcadik helyen nem tér el egymástól a honlapok és a brandek listája: az NLC után a Femina és a Borsonline következik. Brandként a Telex a lista kilencedik helyén áll, míg a Promotions a tízediken.

A top10 brand havi látogatottság alapján 2022 júniusban.
Fotó: DKT / Gemius

Havi összesített egyedi látogatószám alapján átvette a vezetést a 24.hu

A havi összesített egyedi látogatószám alapján készített toplista első helyét – májushoz képest egyet előre lépve – a 24.hu foglalta el júniusban. Második helyen most a blikk.hu áll – egy hónappal ezelőtt éppen fordított volt a felállás. (Azelőtt egy hónappal viszont épp a mostani felállásban voltak – vagyis bár vezető szerepük megkérdőjelezhetetlen, egymáshoz viszonyított helyzetük dinamikusan tud változni hónapról hónapra.)

Az origo.hu most is a harmadik helyet foglalhatta el. A negyedik és az ötödik helyen is helycserét látunk májushoz képest, a negyedik helyen most az index.hu áll, míg az ötödik helyezés birtokosa a femina.hu. Eközben őrzi hatodik helyét az nlc.hu. Hetedik a ripost.hu, nyolcadik a borsonline.hu. A kilencedik helyre egyet lépve előre a promotions.hu jutott, míg a tízes listát most a nosalty.hu zárja.

A top10 weboldal havi látogatottság alapján 2022 júniusban.
Fotó: DKT / Gemius

A brandek havi látogatószám alapján összeállított toplistája általában megfelel a brandekhez tartozó (fő) weblapok listájának. Többnyire ez a helyzet most is, bár vannak kivételek. Mindkét listán első a 24 és második a Blikk. Viszont a brand listán most nem az Origo áll a még dobogós helyen, hanem az Index. A negyedik helyezett Origót a két toptízes női brand, a Femina és az NLC követi, majd sorban utánuk jön a Ripost, a Borsonline és a Promotions, ahogy a weboldalak listájában is. A tízes toplistát az Időkép zárja.

A top10 brand havi látogatottság alapján 2022 júniusban.
Fotó: DKT / Gemius

Vezet az Időkép az utazáshoz-nyaraláshoz kapcsolódó oldalak között

A nyár beköszöntével a DKT azt is megvizsgálta, hogy ez miként érintette a leglátogatottabb utazáshoz-nyaraláshoz kapcsolódó oldalak helyzetét. Csak azokat az oldalakat vették figyelembe, amelyek a napi átlagos látogatószámuk alapján bekerültek a top100-ba.

Mind a két top100-as listára kerülő meteorológiai oldal két helyet javított pozícióján májushoz képest, ezzel az időkép.hu az ötödik leglátogatottabb oldal lett a napi belföldi látogatószám alapján, míg a köpönyeg.hu a hatvanharmadik. Jóval nagyobbat, hét helyet lépett előre a menetrendek.hu, ami most a harmincharmadik helyen áll a toplistán.

Két olyan oldalt is megvizsgáltak, amely tematikájukat tekintve akár utazási desztináció alapján történő informálódásra is alkalmas lenne, de sem a budapestkornyeke.hu, sem a hellovidek.hu nem profitált a nyár megérkezéséből, mindkettő valamelyest hátrébb sorolódott a toplistán. Szemben a specifikusabb profilú programturizmus.hu oldallal, amely májushoz képest tizenhárom helyet javított pozícióján, és bekerült ezzel a százas toplista kilencvenötödik helyére.

Nyaralással összefüggő tematikájú oldalak napi látogatottság alapján 2022. júniusban.
Fotó: DKT / Gemius

A DKT ezúttal is elkészítette az elemzéseihez kapcsolódó videós összefoglalóját:

A DKT adatokhoz kapcsolódik az a hírünk is, hogy a napokban tisztújító közgyűlést tartott a Digitális Közönségmérési Tanácsot (DKT) tulajdonló Egységes Digitális Mérésért Egyesület (EDME).

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások