fbpx
Peter R. de Vries újságíró

Újabb férfit tartóztattak le a Peter R. de Vries holland bűnügyi újságíró elleni gyilkossággal kapcsolatban

Krystian M.-et azzal vádolják, hogy ő adta az újságíró feltételezett gyilkosainak az utasításokat.

A holland rendőrség hétfőn letartóztatott egy 26 éves férfit, akit Peter R. de Vries meggyilkolásának megszervezésével gyanúsítanak – írta az NlTimes hírportál hétfői híre nyomán az MTI.

Az ANP holland hírügynökség értesülése szerint a Krystian M.-ként említett lengyel férfi már börtönben van egy 2021 októberében elkövetett gyilkosság miatt.

Peter R. de Vriest, az egyik legismertebb holland bűnügyi újságírót tavaly július hatodikán lőtték meg Amszterdamban, miután kilépett az utcára az RTL stúdiójából. Sebesülésébe az újságíró 10 nappal később belehalt. Halála előtt a Ridouan Taghi marokkói-holland drogbáró vezette bűnszervezettel kapcsolatos nagyszabású büntetőeljárásban vett részt a koronatanú tanácsadójaként.

Brechtje van de Moosdijk, a holland főügyészség szóvivője azt mondta, Krystian M.-et azzal gyanúsítják, hogy tőle származnak az újságíró feltételezett gyilkosainak adott utasítások.

Peter R. de Vries
A meggyilkolt bűnügyi újságíró, Peter R. de Vries

Az ügyészség korábban már életfogytiglani büntetést kért két, az ügyben érintett emberre: a Delano G. holland, valamint Kamil E. lengyel állampolgárok elleni ítéletet várhatóan július 14-én hirdetik ki.

Az NlTimes arról értesült, hogy Krystian M. egyértelműen bizonyított kapcsolatban állt Taghival, aki a vád szerint a gyilkosságot kitervelte. Taghit jelenleg Hollandia egyik legjobban őrzött börtönében tartják fogva, és az ország történelmének egyik legnagyobb büntetőpere folyik ellene és 16 bűntársa ellen.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Peter R. de Vries újságíró. Fotó: RTL
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások