fbpx
Maksz Levin ukrán fotóriporter.

Kivégeztek egy ukrán fotóriportert az orosz katonák

A 40 éves, négygyerekes Maksz Levin számos ukrán és nemzetközi médiumnak dolgozott, így például a Reutersnek, a BBC-nek és az AP-nek is.

Orosz katonák végeztek Maksz Levin ukrán fotóriporterrel – írta a Riporterek Határok Nélkül (RSF) a Szabad Európán megjelent írásában, melyet az rtl.hu szemlézett.

Az RSF az összegyűjtött bizonyítékok alapján megállapította, hogy Levint a biztonságára felügyelő katonával együtt kivallathatták és megkínozhatták, mielőtt meggyilkolták őket a Kijev közelében lévő Moscsun melletti erdőben március 13-án.

Hozzátették: Maksz Levint és Olekszij Csernyisovot akkor fogták el az orosz katonák, amikor azt a drónt keresték, amit a fotóriporter a munkájához használt. Az RSF a helyszínen talált bizonyítékok, így a lőszerek, az okmányok, a DNS-minták és Levin kiégett autója, illetve a helyszíni fotók alapján rekonstruálta a történteket.

„Egy háborúban, amire rányomja bélyegét a propaganda és a Kreml cenzúrája, Maksz Levin és barátja az életével fizetett a megbízható információkért. Tartozunk nekik az igazság kiderítésével, és küzdeni fogunk azért, hogy megtaláljuk azokat, akik kivégezték őket”

– mondta Christophe Deloire, a Riporterek Határok Nélkül főtitkára.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Maksz Levin ukrán fotóriporter. Fotó: Daria Kurennaia / RFE/RL
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások