fbpx
Dom Phillips és Bruno Pereirae haláláról az Euronews csatornán

Biztossá vált, hogy az eltűnt brit újságíró maradványait találták meg Brazíliában

Bebizonyosodott, hogy az 57 éves Dom Phillips brit újságíró holttestének maradványait találták meg Brazíliában, a perui és kolumbiai határ közelében.

Dom Phillips újságírót a fogai alapján azonosították – közölte az Euronews.

A másik holttestet még vizsgálják, de valószínű, hogy Phillipset kísérő brazil etnográfusé, Bruno Pereiráé – tette hozzá a hírcsatorna.

A két férfit június 5-én látták utoljára, amikor a Javari-völgyi területre indultak. Az eltűnésükkel összefüggésben őrizetbe vett egyik gyanúsított részletesen leírta, hol és hogyan ölték meg a két férfit, így bukkantak a testekre.

Dom Phillips 15 éve élt Brazíliában, mostanában egy környezetvédelemről szóló könyvéhez végzett kutatásokat – írja az Euronews

„Az új erdőirtási adatok ijesztő számokat mutatnak. A brazil környezetvédelmi ügynökség kevesebb bírságot szab ki és kevesebbszer ellenőriz a kelleténél. Hogyan akarja az elnök megmutatni a világnak, hogy a kormány valóban aggódik az Amazonas megőrzéséért?” – kérte számon egy 2019-es sajtóbeszélgetésen Jair Bolsonaró elnököt.

Philips kísérője, Pereira az őslakosok jogainak elismert szakértője és védelmezője volt.

Egyelőre kérdéses, mi lehetett a gyilkosok indítéka, de a hatóságok nem zárják ki, hogy az illegális halászathoz vagy a drogkereskedelemhez lehet köze.

Az Euronews riportja ide kattintva érhető el.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Dom Phillips és Bruno Pereirae haláláról az Euronews csatornán

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások