fbpx
kerti szegély

Így használja a kerti szegélyeket! (x)

Azok, akik kerttervezésre, kertépítésre készülnek, jól tudják, hogy a szegély egy nagyon fontos eleme a kertnek. A feladata az, hogy a kert egyes részeit elválassza egymástól, illetve egy gyönyörű keretbe foglalja, akár évtizedeken át. Formavilága, minősége, színe, elhelyezése az egész kert küllemére hatással van. Találja meg Ön is a kertjéhez illőt!

A kerti szegélyek előnyei

Egy kerti szegélynek nagy szerepe van a kerttel való munka közben:

  • határt szab a fű növekedésének
  • stop táblát mutat a fűnyírónak, ezzel védve a növényeket
  • segít elkülöníteni a talajtakaró anyagokat (fenyő kérge, kavics), megakadályozza a keveredésüket
  • nem utolsó sorban megtámasztja, megtartja a térburkolatot, emiatt térkövezéskor használata kötelező.

 

Annak érdekében, hogy a feladatukat akár évtizedekig is el tudják látni, a minőségi kerti szegélyek hosszú élettartamúak, alapanyaguk vas, kő, beton. Természetesen ezek mellett alkalmazhatunk például faszegélyt vagy egy praktikus, műanyagból készült gyorsszegélyt is a Barabás Téglakő Kft. kínálatából. A gyorsszegély egyszerűen és gyorsan beépíthető, terhelhető modell, mely lecsökkenti a kivitelezési munkálatok idejét. Javaslat: szerezzen be hozzá méterenként 4-5 rögzítőszeget!

A nagy kérdés: hová kerüljön a kerti szegély?

A szegély védheti a gyepet és a virágágyásokat, emellett nagyon mutatós is.

  • Kerti szegély gyephez

Ebben az esetben a szegély a gyep körül helyezkedik el. Mivel kihangsúlyozza a füves terület alakját, szemet gyönyörködtetővé teszi a kert területét. Alkalmazza a színek erejét! Egy sárga-piros vagy egy barna-melír színű kerti szegély remek kontrasztot szolgáltat a zöldellő gyeppel.

  • Kerti szegély virágágyáshoz

Ha sokat dolgozott egy egyedi alakú virágágyás kialakításával, egy látványos szegéllyel tudja láthatóvá tenni a rejtőzködő vonalakat. Így lesz a virágágyás hívogatóbb a szem számára, a házigazda nagy örömére.

Ráadásul egy kerti szegély védelméül is szolgál a virágoknak, mert távol tartja tőlük a fűnyíró gépet, és megakadályozza a baleseteket. Egy jól beépített kerti szegélynek hála a talajtakaró anyagok sem vándorolnak A-ból B-be, maradnak szépen a helyükön, ott, ahová tervezte őket.

  • Kerti szegély térburkolathoz

Oda kerüljön, ahol a térkőburkolatnak nincs megtámasztása, azaz nem egy épület vagy kerítés tövében helyezkedik el. Ekkor a kerti szegély lezárja a burkolatot, és lehetővé teszi a biztonságos gyalogos, kerékpáros közlekedést. Ott, ahol már autós forgalom is várható, az erősített kerti szegély lesz a praktikus.

Kertek keret nélkül?

Csak abban az esetben nem támogatjuk a kerti szegélyek alkalmazását, ha kifejezetten naturális hatásra törekszik a kertjében, és a vad természet a múzsája. Ekkor a kerti szegélyek csak rontanak az összképen, de helyettük ott vannak elválasztó elemeként a padok, kövek és szobrok.

Alkalmazza Ön is a kerti szegéllyel való megtámasztást és elkülönítést térburkolatához, zöldellő gyepjéhez vagy szép virágágyásához, és gyönyörködjön a végeredményben!

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */