fbpx
modern csaptelep

A csaptelepen is múlik a fürdőszoba eleganciája (x)

Ki gondolná, hogy egy olyan kiegészítő, mint a fürdőszobai csaptelep is befolyásolhatja a fürdőszoba kinézetét? Pedig így van, éppen ezért ennek a kis apróságnak tűnő tárgy kiválasztására is érdemes nagy figyelmet fordítani. Ennek érdekében bemutatjuk a leggyakoribb típusokat.

A fürdőszobai csaptelep

Ma már nagyon sokféle fürdőszobai csaptelep kapható, ezért célszerű körülnézni egy lakberendezési áruház honlapján, ha szükségünk van erre a kiegészítőre. A Homelux fürdőszobai csaptelep kínálatában például fali, álló, de akár kádperemre szerelhetőek közül is tudunk választani. Csoportosíthatjuk aszerint is e termékeket, hogy mosdóhoz, zuhanyzóhoz, kádhoz, netán bidéhez fognak-e kelleni.

A csaptelep kiválasztásánál fontos szempont a víztakarékosság, azaz a környezetkímélő megoldásokat támogassuk! De ugyanilyen fontos az is, hogy a fürdőszoba stílusának megfelelő csaptelep kerüljön kiválasztásra.

Ne csak a burkolatra, csempére, a helyiség berendezésére fordítsunk figyelmet, hanem a megfelelő kiegészítőkre is! Egy esztétikus csaptelepen is múlhat, hogy mennyire érezzük komfortosan magunkat a fürdőszobánkban!

Csaptelepek a mosdókagylóhoz

A mosdókagyló formájától is függ, milyen csaptelep lesz a jó. A modern vagy minimalista stílusú fürdőszobákban a szögletes tárgyak kerülnek túlsúlyba. A letisztult vonalak, az egyszerűség dominál a csaptelepeknél is. 

Nagyon jól illenek az ilyen helyiségekbe az egykaros csaptelepek, melyek azonkívül, hogy mutatósak, nagyon praktikusak is. Csak a megfelelő pozícióba kell eltekerni a kart, hogy olyan hőmérsékletű víz jöjjön ki, amilyet szeretnénk. Ez főleg a reggeli mosakodás, fogmosás során hasznos.

Klasszikus, romantikus stílusú fürdőkbe a hagyományos csaptelepek illenek. Itt két tekerőgomb segítségével kell beállítani a vízhőmérsékletet. 

Mindkétfajta csaptelep kapható fali és álló változatban is. Emellett a formai kialakítások is lehetnek egyediek, de biztosan mindenki talál megfelelőt a Homeluxnál.

Csaptelepek zuhanyzóhoz, fürdőkádhoz

Mikor a fürdőszobát rendezzük be, gyakran a legnagyobb kérdés: zuhanyzót vagy fürdőkádat tegyünk-e be? Ez egyéni választás függvénye, de csaptelep mindkét esetben szükséges.

A zuhanyzóba szerelt csaptelepek között is vannak egykaros és tekerőgombos változatok is, de manapság a termosztátos kivitel a legnépszerűbb.

Ezek a csaptelepek azért olyan kedveltek, mert hozzájárulnak az alacsony vízfogyasztáshoz. Legfőbb előnyük, hogy folyás közben nem szükséges állítani a vizet, így költséghatékony és környezetkímélő megoldást jelentenek.

Baleset-megelőzés szempontjából is jók, mivel nem engedik kijutni a forró vizet a rendszerből: kisgyermekes családokban előszeretettel ezt a típust választják.

A kádak esetében is létezik többféle csaptelep: akár peremre szerelhető is. Mindenképp nézzünk szét egy jól felszerelt webáruház kínálatában a döntés előtt!

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások