fbpx
A Petőfi Rádió logója az MTVA Kunigunda úti székházánál.

Talpig magyar – új műsort indított a Petőfi Rádió

Névadójának tiszteletére új kulturális műsort indított vasárnap a Petőfi Rádió.

2023. január 1-jén lesz a 200. évfordulója a költő, Petőfi Sándor születésének, ennek előfutáraként indult el a Talpig Magyar – ahogy a reformkor nyomot hagy című új kulturális rádióműsor a Petőfi Média Group gyártásában.

Az új műsor ezentúl minden héten, vasárnap délutánonként 18 órakor lesz hallható Rédl Ádám műsorvezetésével – derül ki a közmédiás Mediaklikk nevű oldalról.

„A Petőfi-emlékév kapcsán a partnerintézményekkel közösen megalapozott, sokrétű stratégiai együttműködés, együttgondolkodás eredményeként jöhetett létre ez a műsor, amelyen keresztül kurrens intellektuális és zenei csemegét kínálunk a hallgatóknak, változatosan körbejárva és bemutatva a Petőfi-emlékév programjait és a reformkor máig ható szellemi örökségét”

– mondta el Béli Ádám csatornaigazgató.

Béli Ádám, a Petőfi Rádió ás a Petőfi TV új főszerkesztője
Béli Ádám interjút ad az M2 Petőfi TV-nek. Fotó: adáskép

A Talpig Magyar a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. közreműködésével és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával készül.

„Nem véletlenül lett a műsor szlogenje: »Ahogy a reformkor nyomot hagy«, mert azt látom, hogy a korszak főhősei ma is üzennek nekünk, a jelenünkre is hatással vannak. A Talpig Magyarral a célom, hogy megmutassam, túl lehet és túl kell lépnünk a tankönyvek hasábjain. Az epizódokban még a reformkori költők is megszólalnak majd, hamarosan az is kiderül, hogyan tesszük ezt lehetővé”

– nyilatkozta Rédl Ádám műsorvezető.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Petőfi Rádió logója az MTVA Kunigunda úti székházánál. Fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások