fbpx
BT Sport, Eurosport.

Egyesül az Eurosport és a BT Sport

Erős versenytársai szeretnének lenni a Sky Sportnak.

A BT brit távközlési cég és az újonnan létrejött Warner Bros. Discovery egyesítik a sportos érdekeltségeiket, és közös vállalatot hoznak létre az Eurosportból és a BT Sportból – számolt be a Daily Mail.

Az egyesülés célja, hogy hatékonyabban vehessék fel a versenyt az Egyesült Királyságban és egyes európai piacokon is jelen lévő Sky Sporttal.

A két anyacég közti egyeztetések még februárban kezdődtek meg, és ennek eredményeként egy 50-50 százalékban tulajdonolt vegyesvállalat jön létre, melyben mindkét anyavállalat egyenlő szavazati jogokkal bír majd. A BT Sport közvetítési jogai, eszközei a Warner Bros. Discovery-hez kerülnek.

Az Eurosport székháza a franciaországi Issy-les-Moulineaux-ban.
Az Eurosport székháza a franciaországi Issy-les-Moulineaux-ban. Fotó: stock / Depositphotos

A portál arról is beszámolt, hogy a BT az ügylet keretében azonnali 93 millió fontot kap, és az új társaság bevételeiből közel 540 millió fontra lesz jogosult egy minimum négy éves periódus alatt.

A vegyesvállalat portfóliójába tartoznak majd a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és a Premier League közvetítési jogai, de rendelkezni fognak teniszversenyek, valamint országúti kerékpáros körversenyek jogaival is.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: BT Sport, Eurosport. Fotó: Media1-montázs
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások