fbpx
Budai Gábor, a Miskolc Városi Televízió szerkesztő-műsorvezetője.

Szemere Bertalan-díjat kapott a Miskolc Televízió műsorvezetője

Szemere Bertalan közéleti díjjal ismerték el Miskolc város napján Budai Gábort, a Miskolc Városi Televízió szerkesztő-műsorvezetőjét.

Erről a minap.hu oldalról értesültünk. Az elismerést Budai Gábor szerdán, a Miskolci Nemzeti Színházban megtartott városi ünnepi közgyűlésen vehette át.

Az önkormányzati hírportál felidézte: Budai Gábor 1958. június 22-én született Miskolcon. Általános és középiskolai tanulmányait szülővárosában végezte. Az újságírás, különösen a rádiózás és televíziózás az 1980-as évek végén illetve az 1990-es évek elején keltette fel igazán érdeklődését. Ekkor került a Magyar Rádió Miskolc Körzeti Szerkesztőségéhez mint hírolvasó és bemondó.

Budai Gábor, a Miskolc Városi Televízió szerkesztő-műsorvezetője.
Budai Gábor, a Miskolc Városi Televízió szerkesztő-műsorvezetője. Fotó: MiNap Online / YouTube

Reklámok, referencia- illetve más filmek narrációjában, hangalámondásában is sokat vett részt, ezt tartotta a kedvenc területének. Úgy vélekedett, nem ő a fontos, hanem sokkal inkább a tévénézők, rádióhallgatók úgymond „kiszolgálása”, elégedettsége. 1991 őszétől körülbelül másfél éven át Kazincbarcikán, az ottani városi televízióban dolgozott szerkesztőként, riporterként, magazinok, híradók műsorvezetőjeként. Pár hónapig az írott sajtóval is megismerkedhetett, hiszen az akkori Közélet című újságban jelentek meg írásai. Másfél éven át az akkor Debrecenben működő MTV Körzeti Televíziójának készített riportokat, illetve szerkesztőként és műsorvezetőként is kivette részét a munkából az ottani Híradóban. A Magyar Televízió Híradójának is készített tudósításokat, riportokat.

A Miskolc Városi Televízióban 1992 tavaszától, három évtizede dolgozik szerkesztő-riporterként, valamint magazinok műsorvezetőjeként és híradó bemondóként.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Budai Gábor, a Miskolc Városi Televízió szerkesztő-műsorvezetője. Fotó: MiNap Online / YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások