fbpx
Meta, a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyavállalata.

További funkciókat szüntet meg a Facebook

Négy, lokalizációhoz kapcsolódó funkciót is kivezetnek.

Néhány napja kezdte el értesíteni a felhasználókat a Facebook, hogy bizonyos lokalizációs funkciók május végével megszűnnek.

A Media1-hez is érkezett az értesítő levélből, melyben az áll, hogy a magyarul „Ismerősök a közelben”, „Időjárási figyelmeztetések”, „Helyadatelőzmények”, illetve a „Helyadatok háttérszolgáltatása” funkciók nem lesznek elérhetők a továbbiakban. Az ezekhez a szolgáltatásokhoz kapcsolódó adatok (ideértve a helyadatelőzményeket és a Helyadatok háttérszolgáltatását is) gyűjtése 2022. május 31-től leáll, de az addig gyűjtött helyadatelőzményekhez augusztus 1-jéig még hozzá lehet majd férni.

 Szalay Dániel, a Media1 főszerkesztője ilyen értesítő levelet kapott a Facebooktól a funkciók megszűnése kapcsán.
Szalay Dániel, a Media1 főszerkesztője ilyen értesítő levelet kapott a Facebooktól a funkciók megszűnése kapcsán. Fotó: Media1

Néhány napja írtuk meg, hogy a Facebook egy másik szolgáltatását is megszünteti hamarosan, búcsúznak ugyanis a podcastek – erről itt írtunk korábban bővebben.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Depositphotos.com (stock)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások