fbpx
Kevin Spacey.

A szexuális zaklatás vádja miatt munkáit sorra elvesztő Kevin Spacey lesz a főszereplője az 1,26 milliárd forint állami támogatással készülő, tatárjárásról szóló filmnek

A 1242 – A nyugat kapujában rendezője zseninek nevezte a színészt, aki a zaklatási vádak miatt gyakorlatilag minden munkáját elvesztette az elmúlt években. A színész egyébként tagadta a vádakat.

Egy olasz bíborost, a film főgonoszát fogja játszani Kevin Spacey a Soós Péter által rendezett, 1242 – A nyugat kapujában című műben – számolt be az rtl.hu.

Elsőként egyébként Varga Ferenc, a HVG munkatársa számolt be egy Twitter-bejegyzésében arról, hogy Spacey szerepet kaphat a filmben.

Az rtl.hu érdeklődésére a rendező a múlt héten megerősítette, hogy a színésszel már aláírták a szerződést. Soós szerint nem aggályos, hogy egy olyan színésszel fog együtt dolgozni, aki gyakorlatilag lenullázta hollywoodi karrierjét, miután többen is szexuális zaklatással vádolták meg.

Sőt, zseninek nevezte a kétszeres Oscar-díjas színészt, aki az Amerikai szépségben és a Kártyavárban is játszott.

Soós azért sem tartja problémásnak a közös munkát, mert Spacey ellen nem született bírósági ítélet.

Eric Roberts is szerepelni fog a filmben

A Nemzeti Filmintézet (NFI) közleményében az alkotók korábban úgy fogalmaztak a film kapcsán, hogy

„egy magyar, de világtörténelmi jelentőségű esemény mozifilm feldolgozására vállalkozunk. Beláthatatlan következményekkel járt volna, ha 1242 telének végén Batu kán nem fordítja vissza seregeit Esztergom alól, hanem folytatja az előrenyomulást. Filmünk az izgalmas szórakozás mellett gondolkodásra ösztönzi a nézőt Batu kán döntésének okairól. Büszkék vagyunk, hogy a teljes forgatási kreatív és szakmai magyar stáb mellett a szerepekre több neves külföldi színész és az utómunkára elismert, nemzetközi szakemberek mondtak igent”.

Spacey mellett a filmben Eric Roberts (A sötét lovag, Feláldozhatók) is játszani fog, aki egy megöregedett, megfáradt magyar vitézt fog alakítani. Soós Péter a Hacktion és a Tűzvonalban című sorozatokat rendezte, valamint az Űrgammák és a Jóban Rosszban egyes részei is a nevéhez köthetők.

Többen is megvádolták már zaklatással a főszereplőt

Az NFI 1,26 milliárd forintos gyártási támogatásával készülő film Horváth Áron és Joan Lane forgatókönyvéből készül, és ősszel kezdik el forgatni magyarországi helyszíneken, köztük a visegrádi Fellegvárban, a bélapátfalvai Ciszterci Apátságban és a fóti NFI Stúdióban. A mozibemutató tervezett időpontja 2023 december.

 

Eltűnt a fő bizonyíték, Spacey pedig tagadt

Az rtl.hu a Fókusz egy korábbi riportja nyomán felidézte: Spacey ellen ejtették a szexuális zaklatás vádját, mert eltűnt a fő bizonyíték. Kiderült ugyanis, hogy a sértett fiatalember adatot törölt a telefonjáról, miután pedig szembesítették azzal, hogy a bizonyítékok módosítása bűncselekmény, megtagadta a vallomástételt.

A színészt az utóbbi években többen is megvádolták szexuális zaklatással; ő azonban tagadta ezeket. A színész az ügy miatt számos munkáját elvesztette.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Kevin Spacey. Fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások