fbpx
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) budapesti, Ostrom utcában található épületének homlokzata

A Médiatanács eredményt hirdetett egy székesfehérvári rádiós pályázaton, a Life TV figyelmeztetéssel megúszott több jogsértést

A testület ezenkívül a Jazz TV-t közösségi médiaszolgáltatóként ismerte el e heti ülésén.

E heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa megállapította, hogy a Székesfehérvár telephelyű kisközösségi rádiós lehetőség elvi használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó Alba Regia Műsorszolgáltató Kft lett – olvasható az NMHH a Media1.hu-nak megküldött szerdai közleményében.

Közösségi lett a Jazz TV

A médiahatóság tudatta azt is, hogy a Médiatanács a szolgáltató kérésére közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el a napokban indult Jazz Tv-t, melyről itt írtunk.

A Life TV egy ejnyével megúszta a bujtatott reklámozást

A grémium nem szabott ki bírságot és csupán figyelmeztette a Life TV szolgáltatóját, a Media Vivantis Zrt.-t, amiért a Keverd újra, Buday! című műsor egy januári, termékmegjelenítést tartalmazó adásában közvetlenül egy kistermelői márka termékeinek megvásárlására ösztönözte a nézőket. A csatornán továbbá, szintén januárban, az Otthon neked és és a Fitt Life című műsorokban az adást támogató több vállalkozás termékeinek beszerzésére és szolgáltatásainak igénybevételére hívta fel három esetben a nézőket, ami szinten jogszabályellenes.

Megjelent egy jegyzőkönyvi határozat a Budapest 92,9 MHz ügyében

A médiahatóság még mindig nem jelentette be a sajtóban (e heti közleményéből is mellőzi), hogy a tavalyig a Klubrádió által használt, jelenleg ideiglenesen a Spirit FM-et sugárzó Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvencia ügyében hogyan döntött múlt heti ülésén, amikor a pályázatok tartalmi kiértékelése volt napirenden.

Egy hete, hogy megkerestük emiatt a médiahatóságot, de a médiahatóság azóta sem válaszolt. Az NMHH oldalán azonban a Media1 megtalált egy határozatot, mely szerint hiánypótlást kér a Spirit FM-et működtető egyesülettől. Úgy tudjuk, a Klubrádiónál nem kaptak egyelőre hasonló határozatot és a jegyzőkönyvben sem szerepel olyan, hogy hiánypótlásra lenne szükség a részükről. (Frissítés 14:13: A 92,9 MHz ügyében hírünket frissítettük.)

A médiahatóság honlapján késleltetve teszik közzé a határozatokat, ezért csak később derül ki, hogy a mostani ülésen született-e további olyan döntés, ami kimaradt a testület üléséről kiadott összefoglalóból.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) budapesti, Ostrom utcában található épületének homlokzata. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások