fbpx
A 4iG irodája Budapesten, a Montevideo utcában.

Nemzetközi szakemberekkel bővíti tanácsadó testületét a 4iG

Jászai Gellért elnök-vezérigazgató felkérésére két új taggal bővül a nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG tanácsadói testülete.

Mint írták: a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésével, komplex tanácsadói feladatokkal megbízott advisory board a Rheinmetall fegyvergyártó cég védelmi- és járműiparban tapasztalatokkal rendelkező elnök-vezérigazgatójával, Armin Pappergerrel, valamint a nemzetközi pénzügyi világban elismert szakértővel, Sunil Sabharwallal egészül ki.

Az immáron hét főből álló testület a 4iG igazgatóságának döntés-előkészítő és stratégiai munkáját támogatja.

Felidézték: a 4iG Nyrt. tavaly júliusban jelentette be, hogy hazai és nemzetközi szakemberek bevonásával a vállalatcsoport igazgatóságának munkáját támogató tanácsadó testületet hoz létre. A testület tagjai személyes elismertségük mellett évtizedes tapasztalataikkal és kiterjedt kapcsolatrendszerükkel is támogatják a cégcsoport működését. A Czakó Borbála elnök, és Karen Tramontano társelnök vezetésével létrehozott grémium az elmúlt hónapokban olyan további személyek közreműködésével végezte a munkáját mint Nancy Goodmann Brinker, Lantos Csaba és Martonyi János.

Armin Pappergerről

Armin Papperger a közlemény szerint a leányvállalataival hat kontinensen jelenlévő Rheinmetall, valamint a 4iG Nyrt. közös alapítású informatikai vállalatának nemzetközi piacra lépési törekvéseit segítheti. A nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakember a két vállalat stratégiai együttműködésének megerősítése mellett – a Rheinmetall 25 százalékos tulajdonrészt szerzett nemrég a 4iG Nyrt.-ben – elősegítheti a társaságok közötti tudástranszfert, amely új piacra lépési lehetőséget biztosíthat a 4iG számára a globális védelmi ipar technológiai, illetve infokommunikációs szegmenseiben – írják.

Armin Papperger 32 évvel ezelőtt kezdte pályafutását a Rheinmetall védelmi csoportjánál. A mérnök végzettségű szakember minőségbiztosítási és gyártási folyamatok mellett a belső erőforrások allokálásában és a cégcsoport tagvállalatai közötti együttműködések hatékonyságának növelésében is nagy tapasztalatokkal rendelkezik. Több a Rheinmetall csoport védelmi szegmensében működő leányvállalat ügyvezetői feladatainak ellátását követően 2013-ban lett a cégcsoport vezérigazgatója és ügyvezető testületének elnöke.

A Rheinmetall leányvállalataiban betöltött igazgatósági és felügyelő bizottsági pozíciói mellett Papperger a német védelmi és járműipari fejlesztővállalat, a Supashock Advanced Technologies, az Allianz Global Corporate & Speciality, valamint a Deutsche Bank AG tanácsadó testületeinek tagja. A szakember továbbá elnöke a berlini központú és a 221 védelmi iparban működő német vállalatot tömörítő szövetségnek, a BDSV-nek (Bundesverband der Deutschen Sicherheits- und Verteidigungsindustrie), mely a Német Ipartestület, az Európai repülési, űrkutatási, védelmi és biztonsági iparági szövetségnek, az ASD-nek, valamint a NATO tanácsadó csoportjának (NIAG) is tagja. Armin Papperger emellett a Német Iparszövettség (BDI) elnökségének és a német hadsereget támogató, egyesületi formában működő lobbiszervezet, a Förderkreis Heer elnökségi tagja.

A 4iG irodaháza Budapesten, a Montevideo utcában
A 4iG irodaháza Budapesten, a Montevideo utcában
Fotó: 4iG

Sunil Sabharwalról

Sunil Sabharwal független befektető, aki karrierje során számos vezető fintech cég igazgatótanácsában működött közre és jelentős tapasztalatokat szerzett a nemzetközi vállalati pénzügyek, a kockázati tőkebefektetések, a távközlés, illetve a vállalati fúziók és egyesülések (M&A) területén. Jelenleg a szingapúri Thunes és a floridai Finexio igazgatótanácsaiban működik közre, amely mellett a Blackstone Növekedési Részvény Alap tanácsadója is.

2014-ben az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama jelölte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatóságába, melyhez széles körű szenátusi támogatásban részesült. Hivatali ideje alatt Sunil Sabharwal volt az IMF egyetlen amerikai igazgatósági tagja. Hivatali idejének lejárta után „Kiváló Szolgálatért”-díjjal tüntették ki, ami az amerikai pénzügyminisztérium egyik legmagasabb elismerése. Sunil Sabharwal pályafutása során olyan vállalatoknál is dolgozott, mint a GE Capital/GE Equity, a First Data Corporation/Western Union, vagy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), valamint a Coopers and Lybrand.

A 4iG igazgatóságának munkáját támogató Tanácsadó Testület a vállalat regionális növekedési stratégiájának folyamatait erősíti, amelynek egyik fő célja a társaság nemzetközi beágyazottságának elmélyítése – derül ki a 4iG közleményéből.

A cég szerdán jelentett be egy stratégiai átalakítást, melynek során a 4iG csoport több vezetői pozíciójában is változás állt be. Jászai Gellért lett például az Antenna Hungária elnöke, és Király István, a Vodafone Magyarország volt vezérigazgató-helyettese az operatív vezetője az AH-nak, valamint a DIGI vezetését is rábízták ideiglenesen.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a 4iG irodája Budapesten, a Montevideo utcában. Fotó: 4iG
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások