fbpx
kültéri játékok gyerekeknek

Hogyan csalogassuk a gyerekeket a szabadba? – kültéri játékok gyerekeknek (x)

Végre itt a tavasz és a gyönyörű idő! A napsütés és a madárcsicsergés mágnesként vonz minket a szabadba - nem úgy a gyerekeket, akik hajlamosak ilyenkor is a képernyő előtt maradni, ahonnan sokszor elég nehéz őket kirobbantani. Azonban egyes szabadtéri játékok segítségével ez sem okozhat kihívást.

Labdajátékok

Nincs olyan játékbolt és játék webshop, amely kínálatában ne lenne megtalálható az egyik legrégebbi játék klasszikus: a labda. Ez a sokoldalú gömb már a legkisebbek számára is kiváló szórakozás és még a felnőttek is örömüket lelik benne. Azt, hogy ilyen széles körben népszerű, annak is köszönheti, hogy a gyerekeket számos területen támogatja a fejlődésben.

A labdajátékok palettáján rengetegféle változat található. Egyedül, ketten vagy csoportban, a parkban a barátokkal vagy otthon a családdal, versenyezve vagy csak adogatva is szórakoztató kültéri játékok ezek, ráadásul remek alkalmat kínálnak arra, hogy együtt legyen a család.

Szabadtéri ügyességi játékok gyerekeknek

Játék a szabadban nemcsak mentálisan, hanem fizikálisan is fejleszti a kicsiket. A szabadtéri ügyességi játékok célja, hogy a gyerekek finommotorikus készségeit, a reflexeket, a gyorsaságot és a hasonló, ügyességgel kapcsolatos tulajdonságokat erősítsék.

Egyes ügyességi szabadtéri játékok gyerekeknek és felnőtteknek is izgalmas perceket okoznak, így egy izgalmas vetélkedő kiváló családi program lehet bármelyik napsütéses vasárnap délutánon. Ez egyben remek alkalom arra is, hogy együtt legyen a család.

kültéri játékok gyerekeknek

Csoportos játékok

Bár sok gyerek egyedül is jól el tudja szórakoztatni magát, mégiscsak azok a legjobb kültéri kinti játékok, amelyeket csoportosan lehet játszani. A különböző labdajátékok mellett ide tartoznak a váltójátékok és az olyan csapatjátékok, mint a számháború.

A csoportos játékok legnagyobb előnye, hogy csapatszellemre nevelnek és kiválóan fejlesztik a gyerekek szociális készségeit, mint például az együttműködést és a kommunikációt. Emellett akkor is szórakoztatóak, ha sok gyerek van egy helyen, így egy-egy ilyen ötlet akár születésnapi bulik vagy osztálykirándulások alkalmával is bevethető.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások