fbpx
Kristóf Gábor rádiós műsorvezető (1949-2022)

Meghalt Kristóf Gábor, A Rádiós

A Legszebben Beszélő Rádiós díj birtokosa, a Magyar Rádió, a Calypso Rádió és a Trend FM volt munkatársa 72 éves volt.

Elhunyt Kristóf Gábor, a Magyar Rádió és a Calypso, valamint a Trend FM rádió egykori munkatársa, a Legszebb Hangú Rádiós díj birtokosa. A halálesetről felesége, Lukács Angéla adott hírt a Facebookon.

A 72 éves rádiósnak az utolsó éveiben súlyos betegsége volt, derült ki Lukács Angéla soraiból

„Szép, daliás fiatal férfi volt. Nem lehetett nem észrevenni. És kedves, és végtelenül megnyerő. Első látásra beleszerettem. Szerencsére az érzés kölcsönös volt. Negyvenhat boldog, gyönyörű évet éltünk együtt. Bár az utolsókat beárnyékolta a betegsége” – írta Kristóf Gábor felesége.

Kristóf Gábor 1949-ben született. A Petőfi Rádió Ötödik Sebesség című műsornál, a Magyar Rádiónál kezdődött a rádiós karrierje, ahol összesen 33 évet töltött, de szerkesztője volt a Reggeli Csúcs című műsornak is.

Kristóf Gábor a rendszerváltást követően a Krónika című hírműsor vezető szerkesztője volt. Dolgozott a legendás Calypso Rádió főszerkesztő-helyetteseként és a Trend FM-nél is mint szerkesztő-műsorvezető.

Kristóf Gábor Kazinczy-díjas volt, megkapta a Legszebben Beszélő Rádiós kitüntetést, megkapta az Állami Ifjúsági Díjat, a Kazinczy-díjat, és az Év Rádiósa díjat is.

A budapestkornyeke.hu szerint a Kristóf Gábor haláláról szóló Facebook-bejegyzés alatt sorra írnak egykori kollégái.

Rónai Egon, aki ma már az ATV műsorvezetője, azt írta:

„Egy iskola volt, felsőfok, amit képviselt! Isten veled, Gábor!”

Nej György, akivel a Krónikánál dolgoztak együtt, így fogalmazott:

„Csak mosolyogni tudott, békíteni, vitázni, és utána mindjárt vidáman poénkodni…imádott dolgozni. Igazán jó kolléga volt. Szeretetreméltó és korrekt. Gáááábor! Részvétem a családnak.”

Gryllus Dániel ezt írta:

„Több, mint ötven éve ismertük egymást.. a hét elején beszéltünk a tüdőnkről.. éreztem a hangján, hogy nem a régi.. de ezt nem vártam. Isten veled!”

Hann Endre, a Medián közleménykutató cég vezetője így búcsúzott:

„Stílus, hang, odaadás. Gábor, most már örökre hiányozni fogsz.”

Kristóf Gábor egyébként április elsején, két nappal a választások előtt posztolt utoljára a Facebookon. Kert Attila, az Euronews magyarországi vezetőjének képzelt Baló-interjúját osztotta meg Orbán Viktorral, de kommentárt nem fűzött hozzá.

Kristóf Gábor a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatója is volt.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások