fbpx
laptop, notebook

A keretrendszerekhez optimalizált tárhelycsomagok előnyei (x)

Honlapokat alapvetően kétféleképpen lehet építeni. Vagy egyedi oldalt fejleszt az ember, vagy egy keretrendszer használatával dolgozik. Utóbbi egyre népszerűbb, hiszen programozói ismeretek nélkül is bárki képes lehet ilyen módon honlapot építeni, aki hajlandó rászánni az időt néhány tutorial videó megtekintésére vagy edukációs cikk elolvasására.

A keretrendszerek nagy előnye, hogy az adminisztrációs felület grafikus, így nem kell feltétlenül programkódokkal dolgozni. A weboldal kinézetének kialakítása ingyenes sablonok finomhangolásával jóval tempósabban hajtható végre, mint a hagyományos módszerekkel. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a keretrendszerek a népszerűségük okán a hackerek figyelmét is felkeltették, éppen ezért bölcs dolog a támadások ellen felvértezni a CMS-ek segítségével épült weboldalakat.

Hogyan lehet hatékonyan védekezni?

Akár Drupal, akár WordPress alapú weboldalad van, érdemes annak megfelelő webtárhelycsomagot vásárolni. Az eleve keretrendszerre optimalizált tárhelyeket ugyanis fejlett védelemmel ruházzák fel a szolgáltatók. Az AB Plusz esetében például CXS FTP és web védelmet alkalmaznak, így jóval nehezebb dolguk van azoknak, akik a cégnél található Drupal vagy WordPress oldalt szeretnének megtámadni. Ezzel a módszerrel a támadások 99%-a sikerrel elhárítható.

Fontos még, hogy legyen valamilyen automatikus mentés beállítva. Erről gondoskodhat maga a webhely tulajdonosa, de a tárhelyszolgáltató is. Ami még lényeges, az a kommentszekció gondozása WordPress vagy Drupal oldalak esetében. A robotok előszeretettel helyeznek el kéretlen linkeket hozzászólások formájában, de a támadók a rechapta használatával általában kiszűrhetők. Ha valaki mégis átjut a rostán, akkor manuálisan érdemes letiltani az IP címét.

Mit tartalmaz még egy CMS tárhelycsomag?

Amennyiben CMS-re optimalizált tárhelycsomagot választasz, akkor a Softaculous alkalmazás segítségével néhány kattintással telepíteni tudot a Drupalt vagy a WordPresst. Természetesen nemcsak a telepítésük lesz könnyebb, hanem az ilyen csomagot kínáló szolgáltatók arról is gondoskodnak, hogy a CMS-re épülő oldal optimálisan működjön.

Egy alap CMS webtárhelycsomag az AB Plusz esetében a tárhelyen felül tartalmaz még korlátlan addon domaint a tárhelyen, korlátlan mysql-t és e-mail-címet is. A csomag részét képezi még az SSD RAID-10 ultra rendszer is. Mindezért éves díjat kell fizetni, méghozzá előre, átutalással.

Ha már van saját domainneved

Meglévő domainnévnek is választhatsz új tárhelyet. Először azt kell eldöntened, hogy mekkora tárhelyre van szükséged, majd ez alapján válassz csomagot!

A megrendelés gombra kattintást követően ki kell töltened a szükséges adatokat, majd megkapod a számlát. Ha ezt kiegyenlíted, akkor hamarosan hozzá is férhetsz a webtárhelyedhez, és az e-mail-címeket is beállíthatod. Így az átregisztrálás zökkenőmentes lesz.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások