fbpx
Az Axel Springer kiadóvállalat központja Berlinben.

Svájci nonprofit alapítványban szerzett többségi részesedést az Axel Springer

Az alapítvány vezetőségében is megjelentek a médiavállalat emberei, ám ez nem jelenti az alapítók távozását, közösen dolgoznak tovább.

Az Axel Springer többségi részesedést szerzett néhány nappal ezelőtt a svájci World.Minds-ban, annak rendezvényszervezési részlegén, a World.Minds Management AG-n keresztül – erről a média- és technológiai vállalat közleményben számolt be.

Mint írták, a 2008-ban alapított World.Minds egy olyan közösség, mely több mint ezer tudományos, művészeti, kormányzati és üzleti vezetőből áll, és olyan üzleti, geopolitikai és tudományos rendezvényeknek ad otthont, melyeken ezen területek ismereteit adják át.

Az Axel Springer azzal a céllal fektet be a World.Minds-ba, hogy elősegítse annak növekedését és támogassa azt a céljai elérésében, hogy a világ üzleti, tudományos és politikai vezetői közötti kritikus meglátások megosztásának vezető nemzetközi fórumává váljon. Hangsúlyozták azonban, hogy az alapítvány a továbbiakban is megőrzi a függetlenségét.

A közleményben azt is elárulták, hogy Christoph Keese, az Axel Springer Consulting Group ügyvezető partnere és vezérigazgatója a World.Minds társ-ügyvezető igazgatója lett február 1-jétől, az alapító Rolf Dobelli oldalán. Peter Würtenberger, az Axel Springer SE ügyvezető alelnöke is csatlakozik a vállalat igazgatóságához, míg Kipper Blakeley továbbra is vezetőként és producerként folytatja.

Rolf Dobelli (b) és Christoph Keese (j).
Rolf Dobelli (b) és Christoph Keese (j). Fotó: Axel Springer

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: az Axel Springer kiadóvállalat központja Berlinben. Fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások