fbpx
velencei stukkó

Velencei stukkó – különleges vakolat, ami minden helyiséget stílusossá varázsol (x)

A velencei stukkó, hétköznapibb nevén márványglett, egy olyan egyszerűen használható vakolat, amivel garantáltan különleges dizájnt adhatunk bármely falfelületnek. Az ókor óta ismeretes vakolat nem csupán márványhatást kölcsönöz a falnak, de sokrétűen felhasználható különféle felületek kialakításához.

Izgalmas textúrák – művészet a falon

A velencei stukkó számtalan módon felhasználható. A keverési aránytól függően egészen pasztaszerű állagot érhetünk el, ez által akár kreatív 3D-s hatású falfelületet kaphatunk. Kész műalkotásokat hozhatunk vele létre a falon. Alkothatunk vele sziklákra hajazó textúrát vagy egy ódon kastély repedezett falára emlékeztető felületet. Bármelyiket is válasszuk, a mostani enteriőr dizájnokat garantáltan feldobja majd. A glettet érdemes egy erre specializált boltban beszerezni. Ellenben minden más kiegészítőt olcsón megvehetünk hozzá akár az Alza oldalán is.

Klasszikus márványkialakítás bárhol

A velencei stukkó különlegessége abban rejlik, hogy valamilyen ásványport kevernek hozzá. Ez lehet márvány vagy mészkő, de szintetikus anyag is. A hozzáadott ásványok határozzák meg a vakolat állagát, amely száradás után vízálló, márványozott rétegként fog viselkedni. A márványozást természetesen mi magunk alakítjuk ki. A végeredmény azonban olyan lesz, mint a kőzet, köszönhetően a benne található ásványi poroknak. Az idei trendek természetközeli, natúr irányzataihoz pedig kifejezetten passzolnak ezek a felületek.

Fémes, csilló hatás és visszafogott antik

Ebből a vakolatfajtából többféle változat megtalálható. Színezéséhez pedig különféle pigmentek és csillámló porok is rendelkezésünkre állnak. Ennek köszönhetően olyan felületek alakíthatóak ki, amelyek különleges ásvány geodára vagy antik falfelületre hajaznak. Érdemes azonban ezeket a technikákat előbb kipróbálni, mielőtt maradandó dizájnt alkotnánk velük. Bárhol elegáns falfelületet nyerhetünk általa, az arany vagy más fémes fólia segítségével, illetve porral pedig kifejezetten izgalmas effekteket adhat.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások