fbpx
alapvető szerszámok otthonra

Milyen alapvető szerszámokat szerezzünk be otthonra? (x)

Aki kertes házban él, az pontosan tudja, hogy néha bizony muszáj apróbb karbantartásokat, barkácsolásokat végezni.

Akkor is szükség van legalább néhány szögre meg egy kalapácsra, ha csak pár képet akarunk felrakni a falra. Akárhogy is, ez indokolja azt, hogy beszerezzünk pár alapszerszámot otthonra. Milyen típusokat érdemes?

Fogószerszámok

Természetesen itt nem kell olyan speciális szerszámokra gondolni, mint a vízpumpa fogó, viszont egy átlagos harapófogóra mindig szükség lehet. Bármilyen fémet vagy kiálló szöget könnyedén lecsippenthetünk vele barkácsolásaink során. Hasonlóan praktikus fogótípus a laposfogó is. Ezzel húzhatunk vagy hajlíthatunk ki mindenféle drótokat, ami kifejezetten hasznos lehet a mindennapos kerti munkálatoknál is.

Kalapácsok

Legalább egy szögbeverő kalapácsot tartsunk otthon. Viszont ne a legkisebbet, mert az nem lesz mindenre alkalmas, ám egy átlagos, közepes darab megfelelő lehet. Az sem árt, ha szögkihúzó fejjel rendelkezik egyben. Ha szeretünk sokat kertészkedni, akkor egy gumikalapács is igazán praktikus lehet. Ezzel a fakarókat és akár az ágyás elválasztásra használt köveket is finoman beütögethetjük vele a helyére. Hiszen ez a típusú kalapács pont az olyan felületekhez való, amit egy fémkalapács már megsértene.

Csavarhúzók

Csavarhúzóból mindenképp érdemes beszerezni egy olyan minőségi készletet, amiben a legtöbb csavarfejtípus szerepel, ugyanis csavarhúzóra lesz a leggyakrabban szükségünk a kertes háznál. Ha nem akarunk egy egész bőröndöt tartani, akkor érdemes a cserélhető fejű kompakt csavarhúzók közül válogatni, akár elektromos verzióban is. Mivel ez a fajta szerszám fog a leggyakrabban kelleni, itt kifejezetten megéri tényleg szinte mindenféle méretű és típusú csavarhúzót beszereznünk.

Tapétavágó kés

Avagy sniccer. Az egyik legpraktikusabb eszköz, amit szintén igen gyakran használni fogunk, hiszen bármilyen keményebb műanyagot, papírt és akár vékony fémlapot is elvághatunk vele. Napi szinten szükségünk lehet rá akár csomagolások kibontásánál is.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások