fbpx
A besúgó című sorozat szereplőinek egy része.

Premierdátumot és új előzetest kapott A Besúgó című új magyar HBO-s sorozat

Utoljára 2018-ban mutatott be új magyar sorozatot az HBO, akkor az Aranyélet 3. évadát.

Két és fél hét múlva, április 1-jén érkezik A Besúgó című új magyar sorozat a napokban elindult HBO Max platform kínálatába – derül ki az HBO egy lapunkhoz is eljuttatott múlt heti közleményéből.

Az HBO tájékoztatása szerint rögtön dupla epizóddal debütál a sorozat, majd hetente, péntekenként érkeznek az új részek a 8 részből álló szériából.

A sorozat első magyar széria lesz az HBO Max streamingszolgáltatásban.

Egy újabb előzetest is közzétettek.

A Besúgó 1985-ben, a politikai változások küszöbén játszódik Magyarországon. A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással; Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására. Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre…

(A besúgó korábbi előzetesét ide kattintva tekintheti meg.)

A sorozat alkotója, illetve író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence. Az HBO producerei Závorszky Anna és Johnathan Young, a gyártásért a Proton Cinema és producerként Petrányi Viktória (Fehér Isten, Jupiter holdja, Pieces of a Woman) felel.

A besúgó című magyar sorozat plakátja.
A besúgó című magyar sorozat plakátja. Fotó: Warner Media

A sorozat főbb szerepeiben olyan fiatal színészek láthatóak mint Váradi Gergely (Guerilla,), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak), Lengyel Benjámin (Űrpiknik, Szép csendben), Varga Ádám (A Tanár, Alvilág, Viharsarok), Hermányi Mariann (Toxikoma, A tanár), Borbély Richárd (Korhatáros szerelem, Mintaapák), Márkus Luca (Egynyári kaland, Drága örökösök) és Vas Judit Gigi.  A tapasztalt generációt Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Drakulics elvtárs), Mácsai Pál (Terápia), Ördög Tamás (a Dollár Papa Gyermekei színi társulat vezetője), Radnay Csilla (Nyitva), Hajdú Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál), Gyabronka József (Lajkó – Cigány az űrben, Kincsem), Funtek Frigyes (Eszmélés, Randevú Budapesten és Szabó Simon (Megdönteni Hajnal Tímeát) képviseli.

A Besúgó egyik jelenete
A Besúgó egyik jelenete
Fotó: HBO / Orbital Strangers

 

Váradi Gergely a Besúgó című sorozatban
Váradi Gergely a Besúgó című sorozatban
fotó: HBO / Orbital Strangers

 

A Besúgó - Thuróczy Szabolcs mint Imre, a tartótiszt
A Besúgó – Thuróczy Szabolcs mint Imre, a tartótiszt
Fotó:
HBO / Orbital Strangers

A Besúgóval kapcsolatos korábbi írásaink itt érhetők el.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Borító: A besúgó című sorozat szereplőinek egy része. Fotó: HBO / The Orbital Strangers Project
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások