fbpx
Bérczessy Gergely, a Színes RTV, a Kétheti RTV- és a Heti TV újság új főszerkesztője.

Új főszerkesztő a Színes RTV élén

16 év főszerkesztés után, március 31-én nyugdíjba vonul Hámori Iván, a Színes RTV és a Central Médiacsoport műsorlap-portfóliójának főszerkesztője.

A Színes RTV mellett a Kétheti RTV– és a Heti TV újság szerkesztőségének irányítását Bérczessy Gergely veszi át április 1-jétől – közölte a Central Médiacsoport a Media1.hu-val pénteken.

A nyugdíjba vonuló Hámori Iván a Computer Active főszerkesztőjeként kezdte a Central Médiacsoportban több mint 20 évvel ezelőtt. 2006-tól lett a Színes RTV, és az akkor még hetilapként megjelenő RTV Műsormagazin szerkesztőségének a vezetője, és ezalatt az idő alatt 1 éven át ellátta a Meglepetés magazin főszerkesztői feladatait is.

Hámori Iván szakmai irányítása alatt a Színes RTV tartalmában is bővült, így a legtöbb magyar nyelvű tévécsatorna műsorait és műsortartalmait közlő magazinná változott. 2011-ben az ő vezetése alatt indult el a Heti TV újság, a műsorlap-portfólió pedig ebben az időszakban tért át az adatbázis alapú működésre, ezáltal korszerűsödött a tartalom-előállítás technológiája is. A kiépített műsoradatbázis nemcsak a printben hasznosul, ugyanis a TV24 applikációt mindmáig a szerkesztőség látja el adatokkal – írták a közleményben.

Az új főszerkesztő Bérczessy Gergely lesz, aki a főszerkesztő-helyettesi posztról lép elő, és már több mint 20 éve dolgozik a lapcsoportnál.

„Speciális sajtóműfajban dolgozunk, egy különösen jó csapattal, ami értékes tudást birtokol. Az évek során a folyton alakuló hazai televíziós világhoz kapcsolódva számos akadályt küzdöttünk le együtt sikerrel, sok változásnak voltunk részesei, kreatív energiáink azonban nem apadtak. Jövőre lesz 30 éves a Színes RTV – igazán szép kor, bőven vannak még terveink! Célunk a hazai lappiac és az egyre radikálisabban változó gazdasági környezet kihívásainak úgy megfelelni, hogy olvasóink a megszokott minőség és pontosság megtartása mellett hétről hétre »friss« lapokat vehessenek a kezükbe, és a 2020-as években is igaz legyen: nincs jobb a papírnál!”

– nyilatkozta Bérczessy.

„Mindig nehéz egy hosszú múlttal rendelkező kollégát elengedni. Iván esetében pedig különösen. Köszönettel tartozunk neki azért, hogy Színes RTV a mai napig megőrizte piacvezető pozícióját, és közel 20 éve az elsőszámú műsormagazin Magyarországon. Gergőnek felelősségteljes, eredményes, sikeres munkát kívánok!”

– tette hozzá Kovács Mónika, a kiadó szórakoztató- és szolgáltató magazinok portfóliójának igazgatója.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Bérczessy Gergely, a Színes RTV, a Kétheti RTV- és a Heti TV újság új főszerkesztője. Fotó: Central Médiacsoport
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások