fbpx
Viber.

Orosz-ukrán háború: fontos bejelentések a Viber üzemeltetőjétől

Bizonyos esetekben ingyenes lesz a Viber Out, valamint a menekültek számára lokális „Csatornákat” is létrehoztak.

Az orosz-ukrán háború miatt kirobbant krízishelyzet kapcsán, amelyben a kommunikáció és az információ áramlása az emberek közt fontosabb mint valaha, a Viber is tájékoztatást adott néhány olyan kezdeményezéséről, amelyeket a cég a rászorulók támogatására indít.

A Viber a Media1.hu-hoz is eljuttatott szerdai közleményéből kiderül:

  1. Ingyenes Viber Out funkciót biztosítanak, amelynek keretein belül világszerte 34 ország vezetékes vagy mobiltelefonszámait elérhetik el a felhasználók. Ezek a hívások akkor is kezdeményezhetők, ha a célországokban internetes zavarok és kimaradások tapasztalhatóak, amikor a Viber hagyományos hívás szolgáltatása nehézségekbe ütközhetne – további információk ide kattintva érhetők el.
  2. Leállították a hirdetéseiket Ukrajna és Oroszország területén, „így biztosítva, hogy senki se profitálhasson az applikációnkból ebben a krízishelyzetben” – fogalmaztak.
  3. Azonnali segítséget nyújtanak a menekültek számára: négy „Csatornát” indítottak azon országok területén, ahová a legnagyobb számban érkeznek menekültek: Lengyelországban, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában. (Ezek az adott ország nevére kattintva érhetőek el). A Csatornákban a regisztrációval, szállással, elsősegélynyújtással és egyebekkel kapcsolatos információk ukrán nyelven juthatnak el azokhoz, akik számára ezek a legégetőbb kérdések.
  4. A Vöröskereszt Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (IFRC) és a Rakuten Viber az összes elérhető Csatornán adományozásra buzdító felhívást tett közzé az ukrán Vöröskereszt javára.
  5. Közölték, hogy a Viber soha nem osztotta meg, és soha nem is fogja megosztani a felhasználói üzenetváltásait egyetlen kormánnyal sem. Minden üzenetváltás és magánhívás teljesen titkosított – hangsúlyozzák. Senki, még a Vibernél dolgozók sem tudják elolvasni ezeket az üzeneteket, vagy lehallgatni a hívásokat – állítja a cég. Megemlítették: kizárólag a felhasználó képes saját előzményei visszanézésére, senki más.

„A szabad kommunikáció mellett, és az álhírterjesztés ellen vagyunk. Hisszük, hogy a Viber segíthet az embereknek, hogy kapcsolatban maradhassanak szeretteikkel, és teljesebb képet kaphassanak arról, hogy jelenleg mi történik a világban”

– zárta közleményét a Viber.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások