fbpx
ARC kiállítás, Nyomtass Te is!

Közös pályázatot hirdet az ARC kiállítás és a Nyomtass te is!

Minden héten megadnak majd egy témát, amiről lehet illusztrációt készíteni, mely a hetilapban is megjelenhet majd. Az első helyezett pénzjutalmat is kap.

Egy pénteki Facebook-bejegyzésében jelentette be az ARC, hogy összefog a Nyomtass te is! nevű hetilappal, hogy annak illusztrációi még szellemesebbek, ötletesebbek, ugyanakkor közérthetők legyenek.

Ennek érdekében március végéig minden héten pályázatot hirdetnek az adott heti téma megjelölésével.

„A Nyomtass te is! egy félbehajtott A/4-es lapra szerkesztett kis újság, amelyet már most több százezer példányban terjesztenek aktivisták hetente országszerte, és a példányszám a következő időszakban még jelentősen emelkedni fog”

– idézték fel a lap kapcsán a bejegyzésben.

Már meg is hirdették az első témát

A témát minden csütörtök este 24 óráig adják majd meg; a beadási határidő vasárnap 12 óra lesz. A benyújtás a [email protected] és a [email protected] e-mail-címekre egyidejűleg történő megküldéssel történhet.

Már megnevezték az első témát is, mely az „Orosz agresszió Ukrajna ellen”. Az illusztrációk lehetnek

  • a témához kapcsolódó karikatúrák;
  • infografikák, diagramok;
  • egyéb ábrák, grafikák.

A pályázatra fekete-fehér (esetleg szürke), nem túl részletes, tartalmilag egyszerű, a kevésbé iskolázott emberek számára is azonnal érthető grafikákat várnak, és kérik, hogy 2000×2000 pixeles PNG formátumban nyújtsák be azokat.

Pénzjutalmat is kap az első helyezett

Az adott hét legjobb pályaműve megjelenik a Nyomtass te is! hetilapban, és a lap közösségi felületein. A benyújtott pályaművekről az ARC és a Nyomtass te is! szakértőiből álló zsűri dönt, vasárnap 24 óráig.

Azt is kérik, hogy a nyertes hétfőn 12 óráig színesben is nyújtsa be a pályaművét annak érdekében, hogy az a Facebookon látványosabban megjeleníthető legyen.

A felhasznált grafikáért 50.000 forint díjazás illeti az első helyezettet.

Még több részlet az ARC Facebook-bejegyzésében olvasható.

Nemrég a Nyomtass Te is! mozgalom vezetője, L. László János volt a Media1 podcast vendége. A beszélgetés itt érhető el. Tavaly Bakos Gábor, az ARC kiállítás egyik alapítója is a Media1 podcast vendége volt, az a beszélgetés itt érhető el.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások