fbpx
Peter Thiel, a Meta igazgatótanácsának távozó tagja.

Távozik a Facebook anyavállalatának igazgatótanácsából a Trumpot támogató tag

Peter Thiel 2005 óta ült a Facebook igazgatótanácsában, és egyes kritikák szerint miatta nem távolították el a volt amerikai elnök egyes, szabálysértő bejegyzéseit a platformról korábban.

17 év után távozik a Meta Inc., a Facebook anyacégének az igazgatótanácsából Peter Thiel – számolt be a The New York Times nyomán a 444, de a bejelentés elérhető a Meta / Facebook sajtószobájában is.

Thiel, aki a PayPal és a Palantir alapítója is, és a Republikánus Párt egyik legnagyobb támogatója, a The New York Times szerint a novemberben esedékes félidős választásokra koncentrálna – korábban a párt két szenátorjelöltjének is fejenként 10 millió dollárt adott.

Facebook, Meta.
Fotó: stock / Depositphotos

Az üzletember 2005 óta ült a Facebook tízfős igazgatótanácsában, és az elmúlt években Donald Trump volt amerikai elnök nyílt támogatójává vált; egyes kritikák szerint miatta nem vették le Trump egyes szabálysértő posztjait sem a platformról. A Capitoliumnál történt 2021 januári zavargásokat követően azonban végül letiltották a Facebookról is a volt elnököt, aki most egy új, saját közösségi platform elindításán dolgozik.

Thiel a részvényesek következő gyűléséig még az igazgatótanács tagja marad, ám tisztségéért nem indul újra.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: Forbes / YouTube.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások