fbpx
Lakatos Zsófia.

Beválasztották Lakatos Zsófiát a World Communications Forum Association tanácsadó testületébe

A WCFA Global Advisory Board új tagja azt mondja, meglepetésként érte a döntés.

A World Communications Forum Association (WCFA) globális tanácsadó testületébe választották Lakatos Zsófiát, a Magyar PR Szövetség (MPRSZ) korábbi elnökét – tudatta lapunkkal kedden a szakember.

A WCFA nevű szervezet rendezi többek között a Davosi Világkommunikációs Fórumot.

Lakatos Zsófia több mint 20 éve dolgozik pr-szakemberként. A Külkereskedelmi Főiskolán és a California State University Northridge egyetemen folytatott pr-tanulmányai befejeztével 2000-től 2008-ig a Capital Communications pénzügyi kommunikációs ügynökségnél, 2008-ban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium klímakampányának pr-vezetőjeként dolgozott.

Közben MBA-t szerzett menedzsment szakon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2008-tól 2015-ig a Hill+Knowlton pr-ügynökség ügyvezetője volt, 2015-ben megalapította saját ügynökségét, az Emerald PR-t. 2001-ben alapítója volt a PR Ügynökségek Szakmai Kollégiumának, 2005-től 15 éven át volt a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) elnökségének tagja. Tavaly a Magyar PR Szövetség Örökös Tagjává választották.

A WCFA Global Advisory Boardba történő megválasztása kapcsán Lakatos Zsófia elmondta:

„Meglepetés volt, hogy felkértek és beválasztottak ebbe a testületbe, számítanak a munkámra. A magyar pr-szakma világszínvonalú, több neves szakemberünk képviselte már Magyarországot különböző nemzetközi kommunikációs szervezetekben. Megtiszteltetés, hogy mostantól én is közéjük tartozom.”

A szakember az MPRSZ mellett tagja a HBLF-nek, a Szóvivők Egyesületének, elnökségi tagja a Levegő Munkacsoportnak, alelnöke a Budapest Klub Global Executive Councilnak, bizottsági tagja a Superbrandsnek, Magyar Brandsnek és a Green Brandsnek. A Válság112, a Business Sustainability Program és a Smaragd Akadémia tulajdonosa, több egyetem vendégelőadója.

Emellett fenntarthatósági szakértő is, 2013-ban Londonban jelent meg szakkönyve „Corporate Social Performance in Emerging Markets – Sustainable Leadership in an Interdependent World” címmel. Ugyanebben az évben az országban elsőként kapta meg a Fenntarthatóság Szakmai Követe díjat. 2021-ben Magyarországot képviselte a Davosi Világkommunikációs Fórumon.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Lakatos Zsófia. Fotó: Emerald PR
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások