fbpx
Revolut.

Kinevezték a Revolut magyarországi vezetőjét

Az új vezető a Magyar Nemzeti Banktól érkezik a fintech céghez.

Léder Tamás lett a Revolut magyarországi vezetője – írja az érintett LinkedIn-bejegyzése nyomán a Portfolio.

„Örömmel osztom meg veletek, hogy új pozícióban helyezkedtem el, a Revolut magyarországi vezetője leszek”

– idézte Lédert a lap. A szakember 2020-ban csatlakozott a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB), ahol a Digitalizációs politika és szabályozási főosztály vezetéséért felelt. Ezen osztály feladatai közé tartozik a hazai fintech innovációs ökoszisztéma támogatása jegybanki oldalról, valamit a pénzügyi szektor digitalizációjának támogatása.

Léder az MNB előtt kereskedelmi bankoknál töltött be stratégiai, innovációs és fintech feladatokkal kapcsolatos szerepköröket.  Közgazdászként végzett, diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte 2014-ben.

A Revolut globális pénzügyi szolgáltatás, mely világszerte több mint 16 millió ügyféllel rendelkezik. Bár már előbb is elérhető volt a szolgáltatás Magyarországról, ahogy arról a Media1 beszámolt, 2021 szeptemberében elkezdték használni a magyarországi engedélyüket, az ügyfelek Revolut Bankra válthatták profiljukat, és a cég hiteltermékek magyarországi bevezetését is kilátásba helyezte.

A Portfolio.hu Banking Technology konferenciáján Andrius Biceika, a Revolut Bank vezérigazgató-helyettese korábban arról beszélt magyarországi terveik kapcsán, hogy a személyi hitelek, hitelkártyák kibocsátását csak a helyi szabályozókkal együttműködve tehetik majd meg:

„Amikor belépünk egy piacra, akkor a helyi szabályozókkal kell erről tárgyalnunk, a magyar szabályozó nyitott, de lassan, óvatosan haladunk”.

A lap szerint Léder Tamás kinevezése egy újabb lépés lehet a Revolut terveinek megvalósítása felé; az MNB-vel történő párbeszédnek pedig jót tehet, hogy Léder éppen a Magyar Nemzeti Banktól érkezett.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások