fbpx
revolut

Magyarországon is elindul a Revolut Bank

Hamarosan már hiteltermékeket is kínálni fog hazánkban a fintech cég.

A Revolut nevű globális pénzügyi szolgáltatás, mely világszerte több mint 16 millió ügyféllel rendelkezik, ma Magyarországon is elkezdte használni európai banki engedélyét – írja keddi, a Media1-hez is eljuttatott közleményében a vállalat.

Ennek eredményeként azon magyarországi ügyfelek betéteinek biztonságát, akik a Revolut Bankra frissítik meglévő szolgáltatásaikat, betétbiztosítási rendszer garantálja 100 ezer eurós összegig. Az átállás csupán néhány percet vesz igénybe az ügyfelektől.

„A Revolut ma a leggyorsabban bővülő fintech vállalat Európában, ami annak köszönhető, hogy tevékenységünk középpontjába az ügyfelet helyezzük. Terméktervünk felülmúlhatatlan, nincsenek rejtett díjaink, és folyamatosan új és innovatív pénzügyi termékeket építünk. A Revolut Bank elindítása Magyarországon nagyobb biztonságot és bizalmat fog biztosítani ügyfeleink számára, cégünk számára pedig lehetővé teszi, hogy a közeljövőben számos új terméket és szolgáltatást indítsunk”

– mondta Joe Heneghan, a Revolut Bank vezetője.

Tavaly Litvániában majd Lengyelországban is elindította bankját a vállalat, és mindkét országban hiteltermékeket kezdett kínálni. Idén további 10 országban (Bulgária, Horvátország, Ciprus, Észtország, Görögország, Lettország, Málta, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Csehország) indították el a Revolut Bank nevű szolgáltatást, ez a kör bővül most Magyarországgal.

A vezérigazgató a Portfolio.hu-nak arról beszélt, hogy az idén csatlakozott országokban is tervben van hiteltermékek bevezetése.

A Magyar Nemzeti Bank is reagált

Nem sokkal dél után az MNB is reagált a Revolut Bank indulására. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt szorgalmazza a jegybank, hogy „a Revolut globális pénzügyi szolgáltató hazai leánybankként végezze tevékenységét” a magyar ügyfelek érdekében. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az eddigi információk szerint a Revolut Bank a litván nemzeti bank felügyelete alá tartozó, határon átnyúló intézményként működik hazánkban.

„A hazai ügyfelek így betétbiztosítási, fogyasztói vagy elszámolási jogvitájukat nem itthon, hanem Litvániában (várhatóan litván, illetve angol, nem pedig magyar nyelven) intézhetik”

– írják.

További híreket talál a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások