fbpx
Beszédet tart Dömötör Csaba fideszes képviselő Szombathelyen.

A szombathelyi hírportált és rádiót üzemeltető cég fizette ki a kormánypárti politikusok helyi fórumának terembérleti szerződését

A Vasi Friss Rádió Kft. adja ki a Fidesz-közeli Frisss.hu portált, valamint üzemelteti a Rádió 1 hálózatába kapcsolódott Frisss Rádiót. Korábban a Fidesz egyik plakáthelyét is ők fizették.

Közérdekű adatigényléssel tudta meg az Ugytudjuk.hu, hogy a szombathelyi Haladás Komplexumot üzemeltető, állami tulajdonban lévő Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft. egy 10 alkalomra szóló bérleti keretszerződést kötött a Vasi Friss Rádió Kft.-vel.

Mint a portál felidézte, Dömötör Csaba államtitkár fórumát október 20-án, Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselőjének a Szombathely 300 nevű konferenciáját december 16-án, a Fidesz évzáróját pedig december 18-án tartották a Komplexumban.

A szerződés értelmében a cég alkalmanként 150 ezer forint plusz áfa összeget fizetett ki a terembérlésért.

Az Ugytudjuk.hu az Opten adatai nyomán felidézte, a Vasi Friss Rádió Kft. a Gyöngy Rádió Kft. tulajdonában van, amelynek tulajdonosa Kis-Kádi Tamás.

Korábban a Fidesz plakáthelyét is fizették

A Vasi Friss Rádió Kft. a kiadója a Fidesz-közeli Frisss.hu portálnak, valamint a Frisss Rádiónak, amelyet korábban a Rádió 1 hálózatába kapcsoltak. Mint arról a Media1 beszámolt, 2019-ben a Rádió 1 helyi adása választási törvényt sértett, mivel csak a Fidesz számára kedvező híreket adtak le.

Az Ugytudjuk.hu kereste Dömötör Csabát, hogy megtudják, miért ez a cég fizette ki a terembérleti díjat arra az időre, amikor ő tartott fórumot a létesítményben, de választ egyelőre nem kaptak. Ugyancsak keresték Hende Csabát és a szombathelyi Fideszt is, de választ tőlük sem kaptak.

Mint a honlap írta: 2019-ben, az önkormányzati választásokon ugyanez a cég fizette ki a Fidesz egyik választási plakáthelyét is.

Eltérő teremdíjak

Míg a Vasi Friss Rádió Kft.-vel 150 ezer forint plusz áfa összegért kötött szerződést a komplexum, és a Haladás VSE-től is ennyit kért, a Nemzeti Polgári Vitacsoport tavaly november 13-án tartott programjának bérleti díja 780 ezer forint plusz áfa volt.

Ez utóbbit a Nézőpont Intézet Alapítvány fizette ki (a szerződés ide kattintva érhető el) – igaz, ők kisebb termekből, úgynevezett „skyboxokból” is kibéreltek nyolcat a VIP mellett.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: beszédet tart Dömötör Csaba fideszes képviselő Szombathelyen. Fotó: Facebook / Hende Csaba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások