fbpx
vállalkozás, üzletember, nő, laptop, kávé

Miért olyan vonzó a vállalkozás mint munkaforma? (x)

A vállalkozás elindítása sokak számára maga a megvalósult álom. Egy olyan lehetőség, amelyet mindenképpen ki szeretnének próbálni, és meg szeretnének valósítani.  De milyen érvek szólnak a vállalkozás mellett, általában miért választják ezt az emberek?

Nem mindenki passzol a multinacionális vállalatok világába

Az egyik gyakori indok az, hogy egyszerűen nem való mindenki az, hogy multinál helyezkedjen el. Sokan eleve nehezen illeszkednek be, míg másoknak inkább az jelent problémát, hogy nem követhetik saját ötleteiket, hanem mások céljaiért kell küzdeniük minden egyes nap.

Maguk szeretnék megszabni azt, hogy mikor dolgozzanak

Aki ki szeretne törni a megszabott munkakeretből, az is előbb, vagy utóbb a vállalkozói lét felé fog kacsintani.

Ha nagyobb szabadságra vágyunk mind az időpont, mind az időtartam tekintetében, de mellette képesek vagyunk igazán a feladatokra koncentrálni olyankor, amikor azok igénylik, akkor tökéletesek lennénk vállalkozónak is.

Szeretnek tanulni

Szőke Balázs honlapján, az Amazon wholesale vállalkozások szakértőjének weboldalán számos hasznos információt találhatunk.

Felhívja arra is a figyelmünket, hogy azok a vállalkozók lesznek igazán sikeresek, akik nem torpannak meg a fejlődésben, helyette szívesen tanulnak meg új dolgokat, folyamatokat, szemléleteket.

Merészek, eltérnek az átlagtól

A sikeres vállalkozók általában olyan karakterek, akik kitűnnek a többiek közül. Időnként vakmerő mutatványokra képesek, és a gondolkodásukban sem a hagyományos megközelítéseket követik.

Szívesen döntenek

Döntésképtelenek számára nem passzol a vállalkozási forma, hiszen itt nincsenek főnökök, akik megmondják, hogy merre kell menni. Ez általában mindenki számára vonzó gondolat, azonban jó tisztában lenni azzal, hogy egyáltalán nem való mindenkinek.

Változást szeretnének hozni a világba

Talán elsőre ez nagy szónak tűnik, mégis igaz. Azok a személyek, akik vállalkozásra adják a fejüket, gyakran számolnak be arról a motivációról, hogy változtatni szeretnének a körülöttük lévő világon, vagy akár valamilyen nagyobb dolgot szeretnének másképpen megközelíteni, megkérdőjelezni, újrateremteni.

Képes élni az esélyekkel

Egy vállalkozónak észre kell venni, és ki is kell tudni használni az előtte kibontakozó potenciált. A kínálkozó lehetőségekre tudni kell igent mondani.

Kontroll utáni vágy

A szabadság mellett a kontroll szempontjából is jól kell működnie a vállalkozóknak. Ez egy igen különleges kombináció, egyáltalán nem rendelkezik mindenki egyszerre minden terén kiemelkedő képességekkel. Sokaknak problémát okoz még a szabadsággal való megküzdés, mások inkább ott akadnának el, hogy kontrollálni nem tudják jól a dolgokat.

A rugalmas munkaidő és a feladatok beosztása, a teljes körű szabadság nagyon vonzóvá teszi a vállalkozói létet, amely néhány fontos tulajdonság megléte esetén nagyon szép eredményeket hozhat.

Amire nem árt felkészülni, hogy minden előnyben ott rejlik a nehézség is, jó példa erre, hogy ha bármikor dolgozhatunk, az könnyen átcsúszik abba, hogy mindig dolgozunk.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások